Acasă Actualitate Fostul senator liberal cere AFP daune de 25milioane de dolari

Fostul senator liberal cere AFP daune de 25milioane de dolari

DISTRIBUIȚI

Fostul senator liberal, Viorel Catarama a dispus actionarea in judecata a Agentiei France Press, solicitandu-i daune in valoare de 25 milioane USD, pentru ca a difuzat o stire in care se insinueaza ca acesta ar fi asasinat o prostituata. Informatia AFP se bazeaza pe declaratia unui fost bodyguard al lui Catarama, care urma sa fie expulzat din Canada. Presedintele Grupului de firme Elvila spune insa ca nu a avut nici un angajat cu numele Florin Moraru.

Agentia France Press a difuzat, joi, o stire potrivit careia un avocat specialist in apararea drepturilor omului, sustinut de organizatia Amnesty International, a cerut Guvernului Canadian, sa amane expulzarea unui cetatean roman care sustine ca a fost martor al asasinarii unei prostituate de catre senatorul Viorel Catarama. Florin Moraru, in varsta de 27 de ani, a solicitat statutul de refugiat in Canada in 1997, afirmand ca viata sa ii este pusa in pericol in Romania, pentru ca a fost martor la presupusa crima, fiind bodyguard-ul lui Catarama. Tot AFP spune ca, in 1998, Romania solicita Canadei extradarea lui Moraru pentru a da socoteala pentru asasinarea unui comerciant. In acelasi an, el era condamnat, in contumacie, la 15 ani si sase luni de inchisoare de catre un tribunal din Bucuresti, in cadrul unui proces despre care un reprezentant canadian al Asociatiei Americane a Juristilor spune ca a fost -marcat de numeroase nereguli-. In iunie 2000, pe baza acestei condamnari, Canada decidea expulzarea lui Moraru, o decizie care a fost mentinuta in apel pana in mai, la doua zile dupa respingerea cererii de azil depuse de Moraru. La 18 iunie, in ziua in care ar fi trebuit expulzat din Canada, Florin Moraru a incercat sa se sinucida in birourile Ministerului Imigratiei din Montreal, mutilandu-se cu o lama de ras. Avocatul lui Moraru, Saint-Pierre, a depus o plangere contra statului canadian la Comisia interamericana pentru drepturile omului, iar Amnesty International a trimis o scrisoare ministrului canadian al imigratiei, Elinor Caplan, pentru a-i cere sa amane expulzarea, de teama ca in Romania Moraru ar putea face obiectul -torturii sau al unor presiuni puternice-.

In replica la stirea difuzata de AFP, Viorel Catarama spune ca nu il cunoaste pe Florin Moraru si, de altfel, nici o persoana cu acest nume nu a fost vreodata angajata sa sau a vreuneia dintre firmele Grupului ELVILA. -Consider ca este incalificabila atitudinea AFP care, in goana dupa un senzational cu orice pret, a permis difuzarea acestei stiri aberante, fara sa fi incercat macar sa afle care este pozitia mea cu privire la acuzatiile calomnioase care mi se aduc. Fata de asemenea lipsa de profesionalism, menita sa imi afecteze grav imaginea publica, am dispus actionarea in judecata a Agentiei France Press, solicitandu-i daune in cuantum de 25 milioane USD-, a declarat Catarama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.