Acasă Actualitate Funar cere verificarea averii colonelului Puscas

Funar cere verificarea averii colonelului Puscas

DISTRIBUIȚI

Razboiul dintre primarul Gheorghe Funar si comandantul Politiei Municipiului Cluj, colonelul Teodor Pop Puscas, este departe de a se sfarsi. Dupa ce l-a amendat cu 67 milioane de lei pentru un gard si cinci trepte, Gheorghe Funar a soliciat Corpului de Control al Ministrului de Interne, Ioan Rus, verificarea -legalitatii dobandirii uriasei averi a colonelului Puscas-. Aparent fara nici o legatura cu cererea formulata de Funar, ministrul de interne a dispus, ieri, verificarea tutor subordonatilor asupra caroa planeaza suspiciuni ca ar fi dobandit, ilegal, bunuri sau valori.

Primarul muncipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, i-a trimis, ieri, procurorului general al Romaniei o scrisoare in care cere stramutarea tuturor dosarelor aflate in cercetare, pe numele sau, la Politia Municipiului Cluj-Napoca, acuzandu-l pe comandantul acesteia, colonelul Teodor Pop Puscas, ca se foloseste de calitatea pe care o are -pentru a-si rezolva problemele personale si pentru a se razbuna pe alesul clujenilor in functia de primar-. De asemenea, Funar a solicitat verificarea, de catre Corpul de Control al Ministrului de Interne, Ioan Rus, a -legalitatii dobandirii uriasei averi a domnului colonel Pop Puscas Teodor-. Funar l-a acuzat pe comandantul Politiei municipale si de detinerea unei alte vile, situate in satul Popesti, despre care comandantul Politiei spune ca apartine socrilor sai.

Comandantul Politiei Cluj-Napoca spune ca nu a fost informat cu privire la solicitarea lui Gheorghe Funar. -Eu astept controlul, daca acesta va veni, daca ministrul de interne il va trimite, dar eu nu am auzit pana acum nimic-, a afirmat Teodor Pop Puscas. Pop Puscas a respins si acuzatiile pe care primarul i le-a adus cu privire la importul, in luna noiembrie 2000, a unui autoturism Opel Astra pe care l-a declarat abia in luna martie.

Colonelul Teordor Pop Puscas a depus, marti, la Parchetul Curtii de Apel Cluj, o plangere in nume personal prin care solicita cercetarea in stare de arest preventiv a primarului Gheorghe Funar, pe care il acuza de ultraj. El sustine ca se simte amenintat de actiunile primarului si ale apropiatilor acestuia si ca -tentativele de intimidare- au efect atat asupra sa, cat si asupra familiei sale.

Comandantul Politiei Cluj-Napoca a condus, vineri, operatiunea de ridicare si transportare la Politie a primarului Gheorghe Funar. Dupa aceasta actiune, primarul l-a amendat pe Puscas cu 67 milioane de lei pentru construirea, fara autorizatie, a unui gard si pentru amplasarea a cinci trepte pe domeniul public.

Ministrul de Interne a dispus verificarea averilor angajatilor institutiei

Sa fie oare o coincidenta? Aparent fara nici o legatura cu cererea primarului Gheorghe Funar privind verificarea averii colonelului Teodor Pop Puscas, ministrul de interne, Ioan Rus, a dispus verificarea tuturor cazurilor in care exista indicii ca unii lucratori ai institutiei au dobandit ilegal bunuri sau valori, anchetele urmand sa fie finalizate in 30 de zile, informeaza Biroul de presa al ministerului. Verificarea averii lucratorilor institutiei va fi declansata de catre sefii inspectoratelor generale, comandamentelor de arma, precum si de cei ai unitatilor subordonate Ministerului de Interne. In cadrul acestei actiuni, vor fi verificate toate cazurile in care intre averea detinuta de catre angajatii ministerului la 1 ianuarie 1990 sau la data incadrarii in insitutie, dupa caz, si cea dobandita pe parcurs, exista diferente vadite, care duc la ipoteza ca unele bunuri sau valori nu puteau fi obtinute in mod licit, depasind posibilitatile legale de castig ale celor in cauza. Verificarile vor fi efectuate de comisii special constituite la nivelul fiecarei unitati a Ministeului de Interne si vor avea in vedere si sesizarile primite pe diverse cai. In situatiile in care exista dovezi certe ca cei verificati au dobandit ilegal bunuri sau valori, materialul de cercetare va fi inaintat, cu propunere de sesizare, unei comisii constituite la Curtea de Apel, pentru declansarea procedurii de cercetare sau, in cazul constatarii unor infractiuni, Parchetului competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.