Acasă Actualitate Furnizorii de medicamente isi cer din nou banii

Furnizorii de medicamente isi cer din nou banii

DISTRIBUIȚI

Conducerea Asociatiei Romane a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente a solicitat din nou plata datoriilor neachitate pe 2002, pana la sfarsitul anului in curs.

Furnizorii amintesc ca pe 19 februarie 2003 au incheiat cu oficialii Ministerului Finantelor Publice, ai Ministerului Sanatatii si ai CNAS un protocol care -recunostea valoarea datoriilor din 2002 si stabilea date precise pentru reglarea lor integrala pana in luna iulie 2003-.

Furnizorii de medicamente sustin ca au pierdut pana in prezent peste 55 milioane de euro din cauza faptului ca datoriile sunt considerate -la valoarea lor istorica-, suma reprezentand diferenta de curs valutar.

Criticile ARPIM apar la scurt timp dupa ce companiile membre ale Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale au anuntat ca, din cauza datoriilor neplattite din 2002, vor sista, din ianuarie 2004, livrarile catre spitalele cu restante si nu vor participa la licitatiile organizate de respectivele unitati.

Guvernul a suplimentat, recent, bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate cu 2.000 miliarde de lei, din aceasta suma doar 523 miliarde de lei urmand sa fie folosite pentru achitarea datoriilor inregistrate la 31 decembrie 2002 pentru servicii medicale si medicamente.

La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul sanatatii, Ovidiu Branzan, s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale si cu cei ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania, pentru a prezenta propuneri privind modalitatea de achitare a arieratelor acumulate in anul 2002 pentru spitalele care si-au indeplinit indicatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.