Acasă Actualitate Ministrul Athanasiu a dat in mintea… studentilor!

Ministrul Athanasiu a dat in mintea… studentilor!

DISTRIBUIȚI


La intalnirea de ieri cu studentii, ministrul educatiei, cercetarii si tineretului, Alexandru Athanasiu, a acceptat o mare parte a solicitarilor acestora, angajandu-se sa sustina remunerarea practicii studentesti prin firme, la nivelul bursei sociale, cazarea in spatii private cu sprijinul financiar MECT, introducerea de burse private, acestea fiind principalele puncte la care s-a ajuns de comun acord. Bursele de stat vor creste, in 2004, cu 12%.

Ce-i drept, cea mai mare parte a acceptului ministerial a fost sub forma de promisiuni si negocierile s-au purtat doar cu o parte din reprezentantii studentilor – -aripa- Uniunii Studentilor din Romania. Liderii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania – -aripa- dura a universitarilor – au lipsit nu se stie din ce motive…

-In ce priveste subventia pentru camine, prin bugetul aprobat la jumatatea lunii noiembrie, aceasta s-a suplimentat cu 120 de miliarde, astfel incat speram ca din 2004 contributia studentilor va scadea, tocmai ca urmare a cresterii substantiale a acestei subventii-, considera Athanasiu. -In orice caz, noi aveam in vedere o subventie de 627.000 de lei pentru fiecare loc de cazare in camine si prin suplimentarea de buget va fi posibil acest lucru-, i-a asigurat ministrul educatiei pe studenti.

El a recunoscut totusi ca -mai sunt niste probleme la Politehnica… Oricum, vom cere conducerii universitatilor in care se depaseste aceasta suma sa revada modul de calcul-, a precizat Athanasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.