Acasă Actualitate Gabriela Firea a dat startul celui mai mare tun imobiliar din Capitală

Gabriela Firea a dat startul celui mai mare tun imobiliar din Capitală

DISTRIBUIȚI

Sub pretextul achiziţionării de locuinţe pentru medici, Primarul General a reuşit să treacă un proiect prin care se achiziţionează 177 de apartamente la preţuri cu mult peste nivelul pieţei. Însă nu doar preţul foarte mare dă de gândit, ci mai ales numele companiilor care sunt marii beneficiari ai acestei achiziţii. Este vorba despre patru companii, dintre care două au o relaţie privilegiată cu Primăria: Impact Developer (dezvoltatorul Greenfield) şi Iridex Group (operatorul gropii de gunoi de la Chiajna, cunoscută pentru poluarea pe care o produce).

„Problema nu este legată doar de acest pachet de 177 de apartamente al căror preţ mediu pe suprafaţa construită este de aproximativ 1500 euro / mp, adică peste 1.800 euro / mp util. Problema este că urmează ca anul viitor să mai fie achiziţionate alte câteva sute de astfel de apartamente. Dacă acesta este reperul de cost care se are în vedere, atunci eu sunt convinsă că miza nu este îmbunătăţirea condiţiei medicilor şi a sistemul medical, ci umflarea conturilor pentru dezvoltatorii de casă ai clanului Firea-Pandele. Am atras atenţia asupra acestui lucru încă de la început. Nu ne opunem locuinţelor pentru medici, dar ne opunem categoric tunurilor imobiliare pe banii bucureştenilor”, a declarat Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti şi consilier municipal. Aceasta a mai adăugat că „proiectul nu are la bază niciun studiu care să arate că achiziţionarea de apartamente, multe din ele în afara oraşului, va duce la rezolvarea problemei deficitului de personal din sistem”.

Consilierii USR Bucureşti sunt singurii care au votat împotriva acestui proiect. Din păcate, aceste voturi au fost insuficiente pentru a opri ceea ce se anunţă a fi unul din cele mai mari tunuri imobiliare din mandatul Gabriela Firea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.