Acasă Actualitate Gabriela Firea le oferă joi peste 30 de milioane de euro speculatorilor...

Gabriela Firea le oferă joi peste 30 de milioane de euro speculatorilor imobiliari

DISTRIBUIȚI

Ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de joi, 31 ianuarie, confirmă revenirea în forță a speculatorilor imobiliari care, prin cele 22 de PUZ-uri, primesc cadou zeci de metri pătrați în valoare de peste 30 de milioane de euro.

„Ne plângem de trafic, de aglomerare, dar în continuare se construiește în exces în București. Numai în ședința de mâine a CGMB urmează să fie făcuți cadou speculatorilor imobiliari, care au solicitat prin PUZ-uri derogări de la Planul Urbanistic General, 52.600 metri pătrați construibili, în diferite zone ale Bucureștiului, a căror valoare depășește peste 12 milioane de euro. Dacă la această sumă adunăm și cele circa 20 de milioane oferite prin noul PUZ Sector 3, aflat și el pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General, ajungem la peste 30 de milioane de euro făcute cadou celor care se pregătesc să sufoce orașul„ , a declarat deputatul Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3, aflat din nou pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General, după ce a fost respins în luna decembrie, este mult mai grav decât toate celelalte PUZ-uri, deoarece mărește la maxim densitatea de construire în sector și vizează dispariția a zeci de hectare de spații verzi.

„Dacă PUZ Sector 3 va trece în această variantă vom face plângere administrativă și de asemenea vom pregăti o plângere penală, deoarece sunt încălcări flagrante ale legii. Prin acest PUZ se acoperă și ilegalități făcute de arhitectul șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, pe vremea când era arhitect la Primăria Sectorului 3, când a dat autorizații de construire în parc și pe spații verzi.„ a afirmat Nicușor Dan.
Varianta PUZ Sector 3 aflată pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General prevede transformarea a 40 de hectare de spațiu verde în zonă construibilă și dă de asemenea liber la construcții în spațiile verzi dintre blocuri, afectând grav confortul cetățenilor din sectorul 3.
„Am decis să le trimit consilierilor generali o scrisoare în care să-i informez în legătură cu toate încălcările de legi și cu toate efectele pe care le le au aceste PUZ-uri aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General. Aceste proiecte au repercursiuni grave asupra vieții bucureștenilor și au doar scopul de a umple buzunarele unor speculatori imobiliari. Consilierii generali trebuie să se gândească la aceste lucruri înainte de vot și de aceea am decis să le ofer detalii despre efectele acestor proiecte. Bucureștenii au nevoie un oraș în care să trăiască decent, nu de un oraș sufocat de clădiri și trafic, așa cum le pregătește actuala administrație„ susține deputatul Nicușor Dan.

1 COMENTARIU

  1. PENTRU APARAT DE DEZGHEȚAT FIRELE ELECTRICE UNDE TREC TOLEURILE NU AVETI BANI,MAI BINE SA ÎNGHEȚE CETATENI IN STATI DECAT SA RENUNȚAȚI LA AFACERI DUBIOASE,DI 30 de milioane cit iti revine si TIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.