Acasă Actualitate Generalii Vasile si Caba au fost scosi basma curata

Generalii Vasile si Caba au fost scosi basma curata

DISTRIBUIȚI

Parchetul Curtii Supreme de Justitie a hotarit scoaterea de sub urmarire penala a generalilor Paul Vasile si Florian Caba, inculpati pentru implicare in reprimarea manifestantilor in timpul revolutiei din decembrie 1989, de la Timisoara.

Procurorii militari au stabilit ca generalul Florian Caba, fost adjunct al comandantului Armatei a IV-a Cluj, nu se poate face vinovat de instigare la omor deosebit de grav. Caba a fost acuzat ca ar fi ordonat subordonatilor sai, in 20 decembrie 1989, sa traga in persoanele care manifestau impotriva regimului Ceausescu, in urma focului executat fiind ucise doua persoane.

Ca urmare a verificarilor, procurorii Sectiei Parchetelor Militare au constatat ca, in timpul revolutiei, Florian Caba era un ofiter de legatura, mai exact un intermediar intre cel care dadea ordinul si cei care il executau. Potrivit regulamentului militar, un intermediar nu poate fi tras la raspundere.

Procurorii militari au stablit, de asemenea, ca uciderea celor doua persoane si ranirea altor cinci, pentru care generalul Paul Vasile a fost acuzat, a fost accidentala, fiind produsa ca urmare a ricoseurilor gloantelor focurilor de avertisment.

Prin scoaterea de sub urmarire penala a celor doi generali se inchide, practic, si dosarul revolutiei de la Timisoara, fara a se gasi nici un vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.