Acasă Actualitate Georgică Severin și Doina Gradea i-au promis lui Dragnea transformarea radioului și...

Georgică Severin și Doina Gradea i-au promis lui Dragnea transformarea radioului și televiziunii publice în oficine PSD

DISTRIBUIȚI

Noi acuzații au fost lansate de angajații Radioului Public la adresa președinților RRA și TVR. „Cei doi au semnat recent un acord de colaborare și urmează să se întâlneasca din nou, urgent, așa cum a anunțat în ședința editorială Georgică Severin. Am aflat că, de fapt, cei doi vor să modifice statutul juridic al celor două instituții din servicii de inters public, potrivit legii de funcționare 41/1994, în instituții bugetare, subordonate total guvernului, pentru alegerile care urmează. Georgică Severin incearcă sa eludeze, astfel, rolul parlamentului și să folosească un artificiu juridic cu scopul politizării deșănțate și definitive a radioului, plătit de cetățeni.

În contextul în care liderul partidului, Liviu Dragnea se spitalizează ca să nu se prezinte în fața instanței, nu ne mirăm. Cum nu ne mirăm nici că Radio România Actualități nu a difuzat un rând despre internarea lui Dragnea și despre decizia judecătorilor în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Dați o simplă căutare pe site-ul RRA și veți vedea ! Niciun cuvânt !

Pesedizarea bolșevică la Radio România Actualități a culminat cu cenzurarea într-o singură săptămână a vocilor oficialilor europeni prezenți la București dar și ale opoziției. Este vorba de prim-vicepreședintele Comisie Europene, Frans Timmermans, comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, președintele PPE, Manfred Weber. Au fost difuzate știri de câteva rânduri, nimic critic la adresa guvernului PSD și a lui Liviu Dragnea. Totodată, PNL, USR sau alte partide din opoziție nu se regăsesc în programele de știri. Opoziția este aproape inexistentă, iar la singura dezbatere, la prânz, nu sunt prezenți nici lideri ai opoziției, dar nici reprezentanți ai societății civile. Mușamaua roșie s-a așternut peste politica editorială de la RRA, pe mandatul politrucului numit de PSD, Georgică Severin. Zilnic sunt osanale de partid, sub motto-ul, niciun buletin de știri fără vreun membru PSD!

Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune se adresează Parlamentului și societății civile, întrebând deschis Partidul Național Liberal dacă îl susține, alături de PSD, pe Georgică Severin la conducerea Radio România.

Întrebarea vine după ce numeroasele apeluri publice lansate de GPLER în care au fost semnalate abuzurile editoriale și prăbușirea Radio România nu au stârnit reacții de niciun fel din partea staff-ului PNL și mai ales a președintelui comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu.

Cele două audieri organizate înainte de apelurile Grupului pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune la solicitarea domnului Gigel Știrbu au fost asemenea unor scenete în care fostul coleg de Parlament al liberalului, a fost invitat să își prezinte realizările, fiind mai degrabă felicitat pentru reușitele fostului politician.

În cei doi ani în care politicianul PSD, Georgică Severin a condus Radio România s-au soldat cu:

-Prăbușirea istorică a audiențelor postului public de radio. Nicicând, în ultimii 30 de ani, scăderea audienței SRR nu a fost mai dramatică.

-Pesedizarea programelor postului principal, Radio România Actualități, prin comanda managerului Dan Preda, fost coleg de liceu cu Georgică Severin și un simpatizant notoriu al PSD. Urmează doi ani electorali în care Liviu Dragnea va avea nevoie de Radio România care deține 40 la sută din piața Radio.

-Georgică Severin și-a stabilit cel mai mare salariu din istoria Radio România, în valoare de 30.000 de lei.

-Intimidarea jurnalistilor prin amenințări indirecte și promovarea în funcții a celor apropiați care laudă PSD.

-Intimidarea managerilor prin comisii de control intern, care forțează legile și sunt puse să ancheteze cauze pentru care Curtea de Conturi și alte organisme ale statului s-au pronunțat în trecut.

-Cumpărarea unor membri ai Consiliului de Administrație.

-Interzicerea comunicării dintre Consiliul de Administrație și salariați.

-Obligarea SRR de a încheia parteneriate media cu Senatul României, Primării și Consilii Județene pentru a anihila complet spiritul critic al politicii editoriale Radio România.

-Înființarea unui post la Brașov care să îi asigure următoarea campanie electorală de om care intenționează să revină în politică, un loc în care nu s-a remarcat decât prin traseism. Urmează înființarea unei subredacții la Tulcea, pentru a se pune la dispoziția baronilor PSD, în încercarea de a ajunge din nou pe vreo listă de candidați.

-Cheltuirea deșănțată a banului public prin deplasări internationale fără predecent ca număr și cumpărarea de diplome personale prin participarea la cursuri de management la New York.

-Interzicerea programelor despre Casa Regală a României, sub pretextul că România este republică. Georgică Severin este singurul reprezentant al presei care nu a participat la funeraliile Majestății Sale, Regele Mihai, uitând că Radio România a fost înființat sub regalitate.

-Pesedizarea Radio România Actualități este făcută cu ajutorul managerului Dan Preda, cel care l-a ajutat pe Georgică Severin să vină în fruntea Radio România. Un pesedist notoriu care, alături de redactorul șef, Nicu Popescu, numit cu delegație în ciuda respingerii sale în trecut la un concurs pentru acest post, a transformat RRA în oficină de partid. Toate programele RRA au invitați doar oficiali ai puterii, iar opoziția este reprezentată decorativ, fapt semnalat insistent de GPLER și care poate fi observat de orice ascultător obișnuit.

-Cumpărarea unor membri ai Consiliului de Administrație s-a făcut prin oferirea de emisiuni plătite la Radio România Actualități doamnei Maria Țoghină (reprezentantă a Guvernului în CA) și domnului Gabriel Basarabescu (reprezentant al salariaților), fost critic dur al regimului anterior de la Radio România. Surse informate susțin că Georgică Severin l-a angajat pe un alt membru al CA-ului, Valentin Moise (reprezentant al salariaților) la SNR, întrucât din Radio România fusese concediat anterior. Angajarea la SNR s-a făcut pe durată determinate, astfel încât votul său în CA-ul SRR să fie asigurat.

-Tehnicile bolșevice ale politicianului Georgică Severin au devenit din ce în ce mai agresive. Folosindu-se de așa zise denunțuri, a creat o comisie internă care verifică toate documentele posturilor din SRR din 2016 și până în prezent, deși acestea au trecut testele riguroase ale Curții de Conturi. Comisia de cercetare, formată din câțiva fideli, apelează la forme agresive de control, după cum reiese dintr-un email trimis tuturor posturilor teritoriale. Iată unul dintre modurile de lucru ale lui Georgică Severin și ale fidelilor săi din această comisie.

Textul de mai sus a parvenit studiourilor teritoriale la ora 10 și 8 minute, managerii fiind obligați să trimită documente de la Cluj, Iași, Timișoara, Reșița sau Constanța în maxim 50 de minute. Toate documentele solicitate au fost în trecut verificate de organele statului.

Intrigați de măsurile lui Georgică Severin, managerii au reacționat semnând în bloc o scrisoare către Consiliul de Administrație (fidel lui Severin) în care atrag atenția asupra abuzurilor.
Un alt abuz semnalat de Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune este interzicerea comunicării directe între salariați și CA-ul domnului Severin.
În concluzie, absența reacției politice a opoziției față de toate abuzurile politicianului Georgică Severin asupra Radio România, Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune înreabă deschis Partidul Național Liberal dacă, prin domnul Gigel Știrbu contribuie la menținerea fostului său coleg la conducerea SRR, o instituție media îngenuncheată și în curs de prăbușire iremediabilă.

Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune cheamă încă o data întreaga opoziție la reacție parlamentară și anunță că va sesiza toate organismele naționale și internationale cu privire la abuzurile fără precedent comise de Georgică Severin. De asemenea, Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune anunță intrarea în grevă a jurnaliștilor liberi din Radio România până la rezolvarea situației grave în care se află SRR.” se arată în scrisoarea angajaților nemulțumiți din SRR.

2 COMENTARII

  1. Managerii trebuiesc urgent schimbati. Managerul de la Craiova, Alexandru Mogoseanu un mincinos si un pupincurist, cel mai slab conducator al acestui post si care l-a transformat intro statie de radioamplificare si de ce nu pentru a-si rezolva problemele personale si de familie -de ce este platit cu 14 000 lei/luna ( bani publici) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.