Home Actualitate Gheorghe Funar, ridicat cu forta din biroul sau si dus la Politie

Gheorghe Funar, ridicat cu forta din biroul sau si dus la Politie

DISTRIBUIŢI

– Primarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a fost ridicat, ieri, cu forta din biroul sau, de catre patru politisti, in frunte cu seful trupelor DIAS, si dus la sediul IJP Cluj, pentru a fi audiat in dosarele in care este cercetat

– Dupa trei ore in sediul Politiei, primarul Clujului a declarat ca a fost audiat intr-un dosar stupid, in care este acuzat de sigilarea salii de sedinte a Consiliului Local

– Presedintele PRM, Vadim Tudor, a cerut demisia ministrului de interne si dizolvarea Consiliului Local Cluj

– Ministerul de Interne considera justificata actiunea Politiei Cluj

Seful Politiei Municipale, colonelul Pop Puscas, spune ca mandatul de aducere in baza caruia Funar a fost ridicat de Politie are inscrise trei acuzatii: abuz in serviciu, denunt calomnios si ultraj contra bunelor moravuri si ofensa adusa autoritatii. El explica ca acuzatia de abuz in serviciu se refera la sigilarea salilor de sedinta din Primarie, cea de denunt calomnios, la o plangere depusa anul trecut de fostul viceprimar Nicolae Ruja, iar acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si ofensa adusa autoritatii, la gestul de joi de a pune pe mesele consilierilor locali ciolane de vita si scobitori tricolore. Colonelul Pop Puscas a subliniat ca, numai in ultimele doua saptamani, primarul Clujului a fost citat de patru ori sa se prezinte la sediul Politiei pentru a da declaratii in legatura cu dosarele in care este cercetat. La randul sau, Gheorghe Funar declarase ca nu se poate prezenta, vineri, la audieri si ca va merge la Politie luni, la ora 14.00. El a precizat ca mandatul de aducere emis pe numele sau este datat 22 iunie 2000, nefiind astfel valabil.

Salariatii Primariei, solidari cu Funar

Cateva zeci de angajati ai Primariei au incercat sa il apere pe primar, moment in care in sediul institutiei s-a creat o busculada, fiind spart un geam. Un angajat a fost retinut de politisti, pentru ca a incercat sa-i impiedice pe politisti sa-l ridice pe primarul Gheorghe Funar. La scurt timp, a aparut un barbat care s-a legitimat ca fiind colonel in rezerva Ioan Cheregi si l-a apostrofat pe seful Politiei clujene pentru ca -l-a ridicat pe cel mai bun cetatean al orasului-. Barbatul, care tinea in mana un steag tricolor, a cerut sa fie cercetat in locul primarului. El a fost condus de un politist in sediul institutiei. Pe de alta parte, salariatii Primariei Cluj au remis publicitatii un comunicat in care isi exprima -consternarea, dezacordul si revolta- pentru faptul ca au fost martori ai executarii cu violenta a mandatului de aducere a primarului Funar de catre fortele de Politie si ale DIAS. In acelasi comunicat, salariatii Primariei fac apel la toate institutiile abilitate -sa reflecteze cu maxima seriozitate si responsabilitate asupra implicatiilor majore ce pot rezulta ca urmare a acestui act si sa ia masuri pentru redresarea situatiei create-.

-Funar ofera circ la nivel local-

Felul in care primarul municipiului Cluj, Gheorghe Funar, ofera -circ- la nivel local si al intregii tari nu face decat sa creeze probleme locuitorilor acestui oras, a afirmat, vineri, premierul Adrian Nastase. -Sper ca primarul Clujului sa inteleaga ca determinanta este finalizarea bugetului local-, a spus Nastase. El a adaugat ca actiunile primarului trebuie sa se concentreze asupra repararii scolilor si igienizarii acestora, dupa inceperea vacantei scolare. -Cum se va putea face acest lucru fara buget?-, s-a intrebat Nastase.

Vadim sustine ca Funar a fost arestat

Incidentul de ieri, de la Cluj, s-a resimtit din plin la sediul central al PRM din Bucuresti. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a sarit imediat in apararea secretarului general al partidului, Gheorghe Funar, tunand si fulgerand impotriva Politiei si a Guvernului Nastase. El a sustinut ca Funar a fost, de fapt, arestat si nu dus, sub mandat, la Parchet pentru audieri. -Cand il ia pe sus cu forta, nu e arestare? Care e diferenta?-, s-a intrebat retoric liderul PRM. El sustine ca, pentru deblocarea crizei, a vorbit telefonic cu -seful echipei de comando-, maiorul Moldovan, cu consilierul ministrului de interne, gral George Ioan Danescu, si cu directorul adjunct al SRI, Mircea Gheordunescu, iar prim-vicepresedintele partidului, Corneliu Ciontu, a dialogat cu ministrul Ioan Rus. Pentru ca ultimul -a pretextat ca nu se amesteca-, Vadim crede ca acesta -avea ordine superioare-, cu atat mai mult cu cat -procurorul general Joita Tanase nu stia nimic despre arestare-. In aceasta situatie, liderul PRM a cerut destituirea ministrului de interne, dizolvarea Consiliului Municipal Cluj si organizarea alegerilor locale. -Ii promit necoptului politician Adrian Nastase, care incearca sa imite actiunile dictatoriale ale Guvernului Kerenski, din Rusia sovietica, faptul ca aceasta este prima si ultima lui aniversare in calitate de prim-ministru-, a spus Vadim.

Ministerul de Interne considera justificata actiunea Politiei

Ministerul de Interne precizeaza ca primarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a fost ridicat de politisti, vineri, din sediul Primariei si dus la Parchet pentru ca a refuzat, in mod repetat, sa raspunda citatiilor care i-au fost trimise in legatura cu procesele in care este implicat. Deoarece Funar nu s-a prezentat nici la teleconferinta cu premierul, potrivit prevederilor Codului de procedura penala, pe numele sau procurorii au emis un mandat de aducere, care a fost executat de politisti in aceeasi zi, in jurul orei 11.00. Ministerul de Interne mai precizeaza ca, fata de aceasta situatie, considera ca este de datoria sa sa actioneze, prin toate mijloacele conferite prin lege, pentru ca aceasta sa fie aplicata si respectata de catre toti cetatenii, pornind de la prevederea constitutionala potrivit careia, in Romania, cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.

-Am fost audiat intr-un dosar stupid-

Dupa aproape trei ore in sediul Politiei, primarul Clujului a iesit triumfator si a declarat ca a fost audiat intr-un dosar -stupid-, in care este acuzat de abuz in serviciu pentru sigilarea salilor de sedinta din Primarie. Funar a spus ca usile nu au fost sigilate de el, pentru ca aceasta activitate este efectuata de femeia de serviciu sau de portar. Primarul Clujului a spus ca nu stie ce decizie va adopta dupa finalizarea cercetarilor, insa este sigur ca va depune o plangere in apararea angajatilor Primariei care au avut de suferit in urma ridicarii sale. El a mai spus ca a fost audiat si in calitate de reclamant, in cazul plangerii in care ii acuza pe consilierii locali de uzurpare de calitati oficiale, dar si in legatura cu o plangere de denunt calomnios depusa de unul dintre fostii viceprimari ai Clujului, Nicolae Ruja. In anul 2000, viceprimarului PUNR, Nicolae Ruja, i-a fost interzis, dupa desfacerea contractului de munca, accesul in Primarie, viceprimarul ecologist fiind trimis sa -lucreze-, opt ore pe zi, la groapa de gunoi a orasului si sa prezinte rapoarte zilnice referitoare la situatia rampei. Aceasta pana in momentul in care alergiile si infectiile provocate de mizeria din zona au impus internarea viceprimarului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.