DISTRIBUIŢI
plută

UPDATE 11.04.2022 ora 12.35: DSP elibereaza astazi autorizatia de redeschidere a Spitalului Malaxa si pentru pacientii non-COVID

Pe 7 martie 2022, Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, i-a delegat viceprimarului de la PLUS, Horia Tomescu (foto mijloc), fără vreo limitare în exercitare, atribuțiile privind Adminitrația Spitalelor (ASSMB) și cele 19 spitale.
În aceeași zi, după demisia neașteptată a fostului director general interimar al ASSMB, JR Vasile Apostol, în funcție a fost avansat, tot interimar, un alt personaj controversat din ASSMB, Cristian Plută (foto dreapta).
Pe 23 martie i-am solicitat lui Cristian Plută să-și facă public CV-ul, dar nu a făcut-o deși partidul USR-PLUS care l-a propulsat în carieră este unul care clamează transparența. Pe surse am putut afla despre Plută doar că a absolvit o particulară la batrânețe așa că până își va publica CV-ul nu putem ști ce l-a recomandat pentru funcție, în afară de susținerea traseistei Oana Sivache, fostă PSD și fostă UNPR, noua eminență cenușie din Sănătate, supranumită „vocea” lui Vlad Voiculescu. De altfel la trei săptămâni după avansarea sa în funcție, Plută a și numit-o pe Sivache director general adjunct, aceasta începând să-și facă imagine pe seama ASSMB, în comunicatele instituției apărând diverse platitudini debitate de ea.

MALAXA stă gol dar nu primește pacienți non-Covid

Cu Sivache și Plută la conducerea ASSMB, la o lună de la încetarea stării de alertă, Spitalul Malaxa este în continuare închis pacienților non-Covid deși mai sunt doar trei bolnavi de COVID internați în cele 200 de paturi. Detalii AICI.

L-am întrebat joi pe Plută de ce nu deschide Spitalul Malaxa și cum explică plata personalului și a altor cheltuieli uriașe deși nu există pacienți, în timp ce la alte spitale se fac liste de așteptare.
„Atât ASSMB, cât și spitalele din subordine care au fost desemnate drept unități sanitare COVID-19, au făcut deja toate demersurile necesare pentru revenirea la activitatea normală, după ridicarea stării de alertă. În prezent, este așteptat răspunsul autorităților competente să ia o decizie în această chestiune.”, mi-a răspuns Plută, refuzând să nominalizeze „autoritățile competente” care întârzie redeschiderea spitalului, deși am insistat.
Am adresat aceleași întrebări viceprimarului Horia Tomescu, șefei DSP, Oana Nicolescu, aflată în ultima ei zi de lucru, ministrului Rafila și prin e-mail către DSP București. Aceștia nu au răspuns, însă Plută a revenit cu mesajul „azi sau maxim mîine dimineața veți avea un punct de vedere mulțumesc!”

Plută desconsideră presa, încălcând dreptul la informare al cititorilor

A doua zi, la ora 15, purtătorul de cuvânt al ASSMB a revenit cu un mesaj ce repeta întocmai spusele directorului general din ziua precedentă.
De altfel, atitudinea batjocoritoare la adresa presei este o constantă pentru directorul general al ASSMB, Cristian Plută, așa cum se poate vedea și în reportajul PROTV de la emisiunea „România, te iubesc!”. Plută este înregistrat de cameramanul PRO TV spunând unui interlocutor: „la spital, cu ăștia de la Protv! Ce să fac? Căcat, mă f*t în ei” (minutul 5.38). VEZI VIDEO AICI
Acum, dacă lui Vlad Voiculescu i-a plăcut acest individ, e opțiunea lui, dar menținerea spitalului Malaxa închis pentru pacienții non-COVID este o problemă generală și va fi decontată de USR-PLUS care, în mod cu totul neașteptat, face prin pixul viceprimarului numiri politice după modelul PSD.

8 ARII

  1. „USR face … numiri politice”. Politica, partide, mai există ? Sau, foarte simplu, ieri ești PSD, azi USR (consiliera Sivache). De ce ascultă USR sfaturile PSD ? Păi de ce s-ar obosi să înlocuiască niște țevi vechi (chiar murdare), dacă acestea există deja si funcționează ? Viața e scurtă, mandatul la fel … cât timp vine apa pe țevile alea, poate să vină și maro, un politician adevărat înghite orice ! La ei se numește muncă, sunt … neînțeleși ! Ar trebui să-i respectăm, să acceptăm că nu-s mult diferiți de gay !

  2. Comportamentul si limbajul grobian este caracteristic pentru 99% din angajatii acestei institutii,indiferent cine a fost la putere. Dispretuiesc enorm spitalele si pe cei care lucreaza in ele. Interesant este si ipocrizia lor ca atunci cand au probleme de sanatate plang toti pe la portile acelorasi spitale cu lacrimi de crocodil. Iarna trecuta un personaj de acolo spunea sa stea pacientii in frig eventual sa vina cu aeroterme de acasa iar in primavara venea la analize speriat si umil in acelasi loc.

  3. Lăsați omu’ in pace. Are minim 10 de ani ASSMB si chiar e cea mai competenta persoana din institutie. Nu este omul nimănui. E un om care chiar are habar ce face!

  4. Cristian Pluta este un om cu foarte mult bun simt, desi presa isi da tot interesul sa interpreteze si sa analizeze orice lucru oricat de mic doar de dragul audientei. Va asigur ca exista angajati in cadrul ASSMB care au un comportament civilizat, nu asa cum se spune mai sus. A murdari este foarte usor iar raul este desigur mai comercial decat binele. Si aici sunt oameni care muncesc, va asigur.

  5. andreeeoooo,sa stii ca cei care scriem pe aici intamplator mai lucram si in assmb asa ca stim ce scriem… Si nu lucram de ieri de azi ci de ani multi asa ca stim destule. Nu ne provocati

  6. Stimati domni cu educatie aleasa,si eu lucrez in ASSMB de multi ani si nu am servit si nu servesc pe nimeni, dar nici asta nu e ok aici pentru ca nu e comercial. Nu uitati va rog de educatia primita. Nu cred ca am vorbit urat la adresa nimanui aici.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.