Acasă Actualitate Green Peace Romania s-a lansat printr-un -protest amiabil- la Palatul Victoria

Green Peace Romania s-a lansat printr-un -protest amiabil- la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

Palatul Victoria a fost, ieri, la un pas de a fi -inlantuit- cu zale din hartie de ziar de catre reprezentantii Green Peace Romania. Noua tineri membri ai cunoscutei organizatii internationale pentru protectia mediului au incercat simultan un protest in stilul consacrat de organizatie pentru a marca aparitia primei file de gen in Sud-Estul Europei.

-Aici am fost inaintea bulgarilor-, ne-a spus presedintele Green Peace Romania, Dan Petre Popa, fost fotoreporter la -Atac la persoana-.

Tentativa de a imprejmui Guvernul cu un lant urias fabricat din pagini de ziar a esuat insa, pentru ca oamenii de ordine s-au autosesizat imediat si i-au tras de-o parte pe cei cativa -protestatari-.

-Nu am dorit decat sa ne facem cunoscuti. Lantul trebuia sa separe frumoasa curte a Palatului de mizeria care o imprejmuieste. Era o metafora. Am incercat chiar sa luam autorizatie, dar ni s-a spus ca pentru sapte oameni nu ne pot elibera un asemenea document-, a explicat Popa, printre doua schimburi de replici cu politistii care le confiscasera deja actele membrilor Green Peace.

Desi totul se desfasura absolut pasnic, doi dintre purtatorii de sepcute cu emblema organizatiei au fost luati pe sus de Politie si s-au ales cu o amenda de un milion de lei pentru -deranjarea linistii publice-. Pentru ca nu avea buletinul la el, lui Bogdan Taticu, de asemenea membru Green Peace, i-a fost oprit carnetul de conducere.

Un aspect demn de povestirile cu -Garcea- a fost si faptul ca pe procesul-verbal intocmit lui Taticu apare drept acuzatie faptul ca a participat intr-un grup de 10 persoane la comiterea faptei amintite. Or, cu totii, membrii Green Peace Romania erau numai noua si, la momentul interventiei Politiei, doar doi au fost retinuti.

La fata locului si-a facut aparitia si unul dintre subprefectii Bucurestiului, care a incercat sa-i calmeze pe -protestatarii- furiosi ca au primit o amenda atat de usturatoare. El i-a invitat sa vina astazi la Prefectura pentru a stabili o relatie de colaborare intre autoritati si organizatie. La randul sau, inmuiat de schimbarea tonului, Dan Petre Popa a aratat ca nu a dorit decat sa organizeze un -protest amiabil-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.