Acasă Actualitate Grevă japoneză la Biblioteca Națională

Grevă japoneză la Biblioteca Națională

DISTRIBUIȚI

Biblioteca Națională este la cuțite cu Ministerul Culturii. Cele două instituții împart același sediu și din acest motiv angajații bibliotecii au intrat, în această dimineață, în grevă japoneză.

Ministerul Culturii administrează în acest moment o treime din sediul Bibliotecii Naționale, în baza unei hotărâri de guuvern din noiembri 2013. Este vorba de o clădire care a costat 130 de milioane de euro și care a fost construită cu bani obținuți de Biblioteca Națională de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Angajații spun că Ministerul Culturii avea deja un sediu, construit în 2003, pe ?ê?£oseaua Kiseleff, aparținând Muzeului Satului, un sediu care a costat opt milioane de euro și care era singurul sediu d minister construit după 1990.
Premierul turc amenință cu interzicerea YouTube și Facebook

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar, a amenințat cu interzicerea YouTube și Facebook în Turcia după alegerile municipale din 30 martie, într-un interviu difuzat joi seara.
"Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (…) inclusiv interzicerea (YouTube și Facebook)", a declarat Erdogan pentru postul de televiziune privat turc ATV.
De la inculparea, în decembrie, a zeci de apropiați a regimului, directori, aleși sau funcționari de rang înalt, suspectați de corupție, opoziția cere demisia lui Erdogan.
Conversațiile telefonice care îl pun direct sub semnul întrebării în afacerile de corupție sunt publicate pe Internet de săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.