Acasă Actualitate Gruparea ANONYMOUS în România. Trei membri au fost trimiși în judecată

Gruparea ANONYMOUS în România. Trei membri au fost trimiși în judecată

DISTRIBUIȚI

DIICOT informează, vineri, că a trimis în judecată trei membri ai grupării Anonymous care accesa ilegal bazele de date confidențiale/clasificate ale instituțiilor, ei fiind acuzați de terorism cibernetic.
  "Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Structura Centrală au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Gabriel Bălăeasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamț, Mihai Emil Picoș, 27 de ani, din municipiul Alba Iulia și Gábor Fábián, 25 de ani, din municipiul Tîrgu Mureș, urmare a destructurării unei grupări infracționale specializate în derularea de actiuni de terorism cibernetic ", precizează DIICOT într-un comunicat.
Liderul grupării a fost identificat ca fiind inculpatul Gabriel Bălăeasa, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile "lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman".
Acesta, împreună cu inculpații Fábián Gábor și Picoș Mihai Emil, au desfășurat o vastă activitate infracțională de criminalitate informatică, constând în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidențiale sau nedestinate publicității, precum și publicarea în mediul on-line a acestor date.
 
Bazele de date confidențiale/clasificate vizate erau de predilecție administrate de instituții și persoane juridice publice, atât din România cât și din străinătate.
Din punct de vedere tehnic și al modalității concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor și paginilor web țintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicații informatice, respectiv Havij, SQL Map etc, explică DIICOT.
  După compromiterea și obținerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip "Deface", constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri și imagini prin care se revendica atacul și se promova gruparea de hackeri.
Atacurile erau lansate în scopul obținerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept și publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activității de hacking.
Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 30 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaționale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web țintă.
  Activitatea infracțională a dus la compromiterea totală sau parțială a paginilor și domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor și implementării de noi măsuri de securitate.
Cauza a fost trimisă, spre competență soluționare, Judecătoriei sector 5 București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.