Acasă Actualitate Guvernul a închis site-ul anti-rusesc și anti-PSD Aktual24.ro pentru propagandă rusă

Guvernul a închis site-ul anti-rusesc și anti-PSD Aktual24.ro pentru propagandă rusă

DISTRIBUIȚI

Ziaristul Ovidiu Albu acuză guvernul de cenzură după ce site-ul său Aktual24.ro a fost închis printr-o decizie administrativă, fiind pus pe picior de egalitate cu site-urile de propagandă ruse Sputnik și Russia Today.

Site-ul Aktual24.ro este cunoscut pentru poziția sa anti-PSD. Pe durata invaziei ruse în Ucraina, site-ul a publicat zeci de articole în care denunța invazia rusă.

Mesajul lui Ovidiu Albu (via Facebook):

Ma confrunt cu o situatie absolut nebuneasca si total absurda. Domeniul aktual24.ro a fost anulat brusc si absolut fara nicio explicatie in aceasta seara. Ulterior, a aparut un comunicat al Directoratului National de Securitate Cibernetica cu o lista de site-uri rusesti de propaganda interzise pentru fake news in care a fost bagat si aktual24.ro. Sunteti nebuni? Unde ati vazut propaganda pro-Moscova pe aktual24.ro? Sunt mii de trolli care ma injura, imi doresc toate ciumele si bolile pentru ca scriu rele de Putin si astia ma interzic pentru ca ii fac propaganda lui Putin? In plus, sunt invocate doua IP din Germania legate de aktual24.ro. Eu n-am mai fost in Germania de 10 ani si nici n-am pe nimeni acolo care sa scrie pentru site, lucru care poate fi dovedit foarte usor. (update: imi spus cei de la hosting, presslabs, ca la acele adrese de IP sunt serverele lor de fapt).
Inca o data, este o dementa totala. Sunt convins ca toata povestea are legatura cu cresterea masiva de trafic din aceasta perioada, am ajuns la peste 300-400.000 de unici pe zi, tocmai cu stiri anti-Putin si anti-Kremlin. Le stiti, le-ati vazut. Undeva a deranjat extrem de tare si s-a bagat tocmai un fake news despre aktual24.ro.
Am dus o munca titanica sa ajung aici, iar acum ma trezesc interzis in baza unei minciuni cat Rusia de mare. Este pur si simplu grotesc ce mi se intampla. Voi incerca maine sa aflu de unde a pornit aceasta dementa sinistra.

1 COMENTARIU

  1. Citesc aktual24 de mulți ani. Singurul lucru pe care aș putea să îl reproșez e lipsa diacriticelor. Un fleac. Îl citesc și comentez des.
    Cred că au confundat site-ul cu flux24, pe care nu l-am apreciat, deci nu-l citesc și nici nu știu dacă mai există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.