Acasă Actualitate Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Moldovei la UE

Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Moldovei la UE

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Republicii Moldova a semnat, joi, cererea de aderare la Uniunea Europeană care va fi adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron. Maia Sandu a fost însoțită de prim-ministrul Natalia Gavrilița și de președintele Parlamentului Igor Grosu.

În briefingul de presă, Maia Sandu a declarat:

  • „Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată lui Emanuel Macron, președintele Franței, țara care astăzi deține președinția Consiliului Uniunii Europene.
  • Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles.
  • Republica Moldov trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această cale europeana, ei văd viitorul în UE.
  • Știm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât vom parcurge toate etapele”, a declarat Maia Sandu.

1 COMENTARIU

  1. Primul pas pe care trebuie sa il faceti este recunoasterea independentei rusilor din Transnistria,pentru ca aia si-au declarat indepenta fata de Moldova eu asa am auzit,iar daca republica Moldova ii refuza o sa va treziti cu armata”eliberatoare”a lui Putin peste tara pe care o conduceti doamna M.Sandu;tot asa cum au patit si vecini dumneavoastra Ucraineeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.