Acasă Actualitate Guvernul alocă 152 de milioane de lei pentru alegerile prezidențiale

Guvernul alocă 152 de milioane de lei pentru alegerile prezidențiale

DISTRIBUIȚI

Cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale în 2009 se ridică la 152 de milioane de lei (36 milioane de euro), potrivit unui proiect de hotăråre discutat în Guvern.
Alegerile prezidențiale sunt mai scumpe decåt cele desfășurate pentru europarlamentari. Guvernul a alocat 98,7 milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, alegeri care au avut loc pe 7 iunie.
Pe ordinea de zi a ședinței au fost opt proiecte de Hotăråri privind măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor, pentru aprobarea cheltuielilor necesare, aprobarea modelelor buletinului de vot și a ștampilelor, pentru aprobarea modelului copiei de pe lista electorală permanentă, a modelelor tabelelor electorale și a modelului declarației pe propria răspundere. De asemenea, au mai fost pe ordinea de zi HG privind modelul timbrului autocolant, condițiile de tipărire, de gestionare și de utilizare a acestuia și HG privind stabilirea secțiilor de votare speciale care se vor organiza în municipii, orașe, comune pentru desfășurarea alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.