Acasă Actualitate Guvernul anunță creșteri de TVA și impozitarea voucherelor de vacanță și a...

Guvernul anunță creșteri de TVA și impozitarea voucherelor de vacanță și a titlurilor de stat

DISTRIBUIȚI

În loc să reducă risipa bugetară, controversatul ministru de Finanțe Marcel Boloș anunță creșteri de taxe și impozite pe lângă scumpirile uriașe ce s-au produs în ultimii ani.

Astfel Boloș a anunțat intenția de a impozita cu 10% dobânda titlurilor de stat, cel mai probabil la presiunea băncilor comerciale: „Aceasta vine ca și o completare a surselor de venit. Este vorba despre titlurile care vor fi emise de acum înainte, nu se aplică retroactiv. Mai rămâne de analizat la Ministerul Finanțelor.” a explicat Boloș într-o intervenție luni seara la Digi 24.

Marți, ministrul Finanţelor a anunțat motivul pentru care valoarea voucherelor de vacanţă ar urma să crească la 1.600 de lei.

„Ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS, deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate, şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte. Pe de altă parte, există şi pragul de venit de 8.000 de lei net, pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”, a arătat Boloş.

De asemenea, Boloș a spus că TVA pentru panouri fotovoltaice va fi majorat de la 5 la 9%, în timp ce cota TVA pentru HoReCa rămâne la același nivel, de 9%. Totodată, cluburile, sălile de sport și festivalurile vor înregistra o creștere a TVA-ului, de la 5 la 19%.

3 COMENTARII

 1. Oameni care nu au muncit – o zi la privat – nu stiu altceva decat sa spuna pe zi ce trece ca trebuie sa mareasca taxele.
  Acesti admintratori, pardon, in cazul acestui ex popa (care se crede unsul lui dumnezeu) niciodata nu au stiut cum este sa nu ai, niciodata nu au suferit si sa te dramuiesti (in cazul fericit) cu salariul minim pe economie.
  De la popa, la fonduri europene, la tot felul de slujbe bine remunerate…
  Un traseist mizerabil. Mar, ma!

  • Nu este chiar asha cum spui caci peste tot in lume sunt functionari platizi de la bugetul local sau central insa in Romania marea problema este numarul acestor functionari raportat la populatzie care este exagerat de mare si functionarea unor instituzii care sunt intradevar inutile,cea mai costisitoare dintre toate fiind politzia locala care nu este creata pentru oameni ci pentru primari localitatzilor sau orashelor,defapt fosti gardieni publici pe care PSDisti pentru ca sa se asigure de voturile astora iau ridicat in rang pe gardieni publici astia devenind peste noaote politisti locali,deci alt statut alta leafa platita din bugetele primariilor.

 2. Ce-ai zice preotele si de o impozitare a lacaselor de cult, a cultelor in general, ca pe an ce trece tot mai multe beneficii li se dau acestora, parca-s stat-n stat. Iar daca tot impozitati atunci la toti sa fie!
  Sa le impozitati toate proprietatile, bunurile si serviciile acestora. Auzi, la nunti, botezuri si inmormantari, vanzarea de icoane, lumanari si alte iluzii, cei ce se inchipuie trimisii lui dumnezeu, elibereaza bon fiscal? Sau e pacat sa ceri asa ceva?!
  Din beneficiile acordate celor din: mapn, mai, mae, sri, sie, sts, spp, dgipi, dga, ministerul justitiei si altora din structurile statului parazitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.