Home Actualitate Guvernul aruncă zeci de mii de euro pentru „Cântarea României” în Italia

Guvernul aruncă zeci de mii de euro pentru „Cântarea României” în Italia

DISTRIBUIŢI

După ce a cheltuit 80.000 de euro în zadar pentru a face un studiu care să arate că italienii nu-i agreează pe români, Executivul de la București a decis că acum trebuie cheltuiți alți 125.000 de euro, de data aceasta pentru a spăla imaginea țării noastre în Italia. Banii vor fi împărțiți la 25 de ONG-uri din peninsulă, care, prin conferințe, seminarii, pliante frumos colorate și albume cu frumusețile patriei, ar trebui să-i convingă pe italieni cât de buni, deștepți și frumoși suntem noi, românii.  Aceleași ONG-uri pot folosi banii respectivi pentru cumpărarea de mobilier sau echipament IT, iar dacă nu le ajung decât pentru această activitate, asta e, adio pliante…

Guvernul de la București a decis ieri să arunce în vânt suma de 125.000 de euro cu titlul de sprijinire a Organizațiilor Non-Guvernamentale din Italia care vor să desfășoare proiecte menite să îmbunătățească imaginea României în Peninsulă.
Cele 25 de ONG-uri din Italia ar trebui să folosească banii aceștia pentru manifestări culturale, seminarii, conferințe, campanii de informare și sociale, adică o întreagă strategie bine pusă la punct care va scoate imaginea României perfect curată. Așa speră guvernanții de la București. Tot din acești bani, care vor fi distribuiți în sumă egală celor 25 de ONG-uri, acestea își pot achiziționa echipamente IT și de comunicații, precum și mobilier de birou sau pot scoate materiale de informare și promovare a României, de la broșuri, pliante și albume, până la obiecte de artizanat și publicații periodice. Mai pe românește, bani aruncați pe apa sâmbetei, pentru că niciodată cu o broșură nu o să reușești să ștergi imaginea lui Mailat din memoria italienilor. Accesul la banii plătiți din taxele românilor e destul de simplu, pentru că liberalii de la guvernare au și ei nevoie să-și facă o campanie printre românii din diaspora.
Astfel, pentru a accesa această finanțare, trebuie depus doar un raport de activitate pentru ultimul an al respectivei asociații, prin care să se demonstreze că ONG-ul nu are datorii către statul italian. În același timp, șefii nu trebuie să fi suferit condamnări penale pe teritoriul UE, iar membrii asociației trebuie să dovedească faptul că nu fost implicați în activități politice pe teritoriul UE. Aceasta nu este prima dată când Executivul cheltuiește bani în zadar. În luna mai a acestui an, ziarul "Curentul" a atras atenția că zeci de mii de euro au fost cheltuiți de Agenția Națională pentru Strategii Guvernamentale pentru efectuarea unui studiu care să releve o realitate deja bine cunoscută, anume că italienii au o părere negativă despre români. Atunci, 80.000 de euro au fost aruncați pe fereastră, pentru niște informații pe care  subalternii lui Tăriceanu le puteau afla din presa italiană, care circulă pe net. Dar s-a preferat să se trimită oameni pe teren, în loc să se facă într-adevăr o strategie care să ajute românii din peninsulă cu ceva palpabil, nu cu pliante, conferințe sau seminarii, care de obicei nu trezesc interesul nimănui.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.