Home Actualitate HALUCINANT: acuzația de mită, după ce Ghiță a denunțat că a plătit...

HALUCINANT: acuzația de mită, după ce Ghiță a denunțat că a plătit 268.689 RON pentru transportul lui Popa, răpit de români din Indonezia

DISTRIBUIŢI

Procuroarea care a pus-o sub acuzare pe Kovesi pentru luare de mită, Adina Florea, a precizat că dosarul a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Plini de bunăvoință, jurnaliștii de la luju.ro au publicat denunțul făcut de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, fugit din țară din 2016.

Din denunțul lui Ghiță extragem pasajul referitor la bani:
„Laura Codruta Kovesi mi-a solicitat personal in primavara anului 2011, moment in care detinea functia de Procuror General al Romaniei, sa efectuez plata unei sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa in mod direct si personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult in cariera sa profesionala daca se finaliza in modul dorit de ea.
In mod concret Kovesi a pretins in mod direct si a primit o suma de bani pentru aducerea in tara a lui Popa Nicolae, la momentul oportun, ales cu atentie deosebita de Kovesi personal. Mi-a spus chiar ea la acea vreme ca acest lucru ar reprezenta pentru ea un beneficiu de imagine care i-ar garanta numirea in functia de Procuror Sef al DNA Romania, lucru care s-a si intamplat ulterior.
Plata s-a facut prin societatea (…) din Ploiesti, la cererea mea, pentru inchirierea unui avion privat de la compania aeriana Tiriac Air.
Cu acest avion privat a fost adus in tara din Indonezia numitul Nicolae Popa. Aducerea acestuia in tara era oportuna pentru Kovesi care dirija modul de lucru intr-un dosar ce il viza pe Sorin Ovidiu Vantu, Popa Nicolae fiind martor in acest dosar. (…)
Fac mentiunea ca Popa Nicolae a fost adus in Romania dupa aproximativ 10 zile de la efectuarea platii facturii despre care am facut vorbire.
Motivul pentru care Kovesi a solicitat un avion privat este ca in acest fel a fost ascuns faptul ca Nicolae Popa a fost (rapit / extras) transportat fara voia lui si fara o decizie de extradare in urma unui proces in Indonezia.”, scrie Ghiță în denunțul său. Puteți citi denunțul integral la luju.ro.

Așadar conform denunțului lui Ghiță, Kovesi a luat mită de la el pe 11 aprilie 2011, pentru a-l putea răpi pe Popa din Indonezia pentru că nu exista o decizie de extrădare a acestuia.
Ziarul Curentul a relatat încă din 2011 că președintele Indoneziei, care a aprobat extrădarea lui Popa în 22 martie 2011, după ce o instanță judecătorească a admis cererea de extrădare depusă de România, era general cu patru stele al armatei indoneziene, numit de presa locală „generalul înțelept“ fiind ofițer activ 27 de ani și fiind foarte sensibil la cuvintele „corupție“, „general“, „poliție“. Folosind informațiile interceptat sub coordonarea lui Kovesi în România, s-a reușit în Indonezia dovedirea unor acuzații de corupție împotriva mai multor ofițeri superiori din poliție. Detalii și stenograme AICI
De fapt insuși Nicolae Popa recunoaște că extrădarea sa sa- decis în instanță de 18 martie 2011 și că a fost aprobată de președintele Indoneziei.
„În momentul în care completul de judecători s-a retras pentru a delibera, am avut timp să trag trei fumuri dintr-o țigară și a revenit cu o decizie de extrădare, care cred că avea 40-50 de pagini, cel puțin. Era deja redactată, deja semnată. Ulterior, a doua sau a treia zi, președintele Indoneziei a semnat și ordinul de extrădare, iar eu am fost extrădat pe 21 aprilie 2011 cu avionul particular de la compania domnului Țiriac.

Cum să o acuzi pe Kovesi că a luat mită ca să-l aducă pe un infractor să-și execute pedeapsa, escroc care a păgubit sute de mii de români, să-și execute pedeapsa? În ce țară s-a mai pomenit așa ceva?

De altfel chiar Poliția Română a anunțat că transportul la Țiriac Air a fost plătit de IGP printr-o licitație pe SEAP. Detalii AICI.

1 COMENTARIU

  1. Spaima infractorilor, strâns uniți în jurul Tartorului, care au devalizat țara a ajuns la paroxism, așa că sunt în stare de orice. Se zbate caracatița corupției în marea ei disperare de a fi strivită!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.