Acasă Actualitate Haminschi a fost trimis sa combata criminalitatea economico-financiara

Haminschi a fost trimis sa combata criminalitatea economico-financiara

DISTRIBUIȚI

Comanda Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Galati a rezolvat elegant cazul colonelului Adrian Haminschi. Nimic nou sub soare. -Dupa ce a incalcat normele de conduita a politistului-, ex-seful Circulatiei a fost transferat la Biroul de combatere a criminalitatii economico-financiare. Decizia superiorilor lui Haminschi pare inteligenta, tinand cont de veleitatile de care a dat dovada colonelul in aceasta bransa. Haminschi a fost implicat intr-o camatarie finalizata cu sechestrarea unui Mercedes furat.

Adapost pentru colonel

Dupa ce vreme de 20 de ani s-a ocupat de sanctionarea soferilor care trec pe rosu, el a fost trimis sa combata criminalitatea economico-financiara de la inaltimea birourilor Politiei Municipiului. Cu alte cuvinte, dupa ce a facut de ras uniforma militara, fostul sef al Politiei Rutiere a primit o pedeapsa exemplara: pierderea indemnizatiei de conducere. In plus, el a primit ceea ce si-a dorit: permisul de vanator de camatari, activitate care i se potriveste ca o manusa, tinand cont ca detine informatii beton din anturajul celor care pun dobanzi la un -credit-, in functie de cum viseaza noaptea.

In ciuda faptului ca sefii IJP au fost foarte zgarciti in a da amanunte cu privire la activitatea extrapolitista a colonelului Haminschi, surse din Politie confirma ca acesta a fost debarcat pentru ca a imprumutat dolari, cu o dobanda dolofana. Ofiterul nu a putut sa-si mai recupereze creditul acordat, drept pentru care a acceptat in contrapartida un autoturism Mercedes. Cand s-a dus la RAR, pentru a trece masina pe numele sau, fostul sef al Politiei Rutiere a constatat ca aceasta era furata.

Dosarele economice se afla pe maini sigure

Colonelul Adrian Haminschi este, de miercuri, ofiterul cu cel mai mare grad din cadrul Politiei Economice de la municipiu. Cu toate acestea, el nu va fi decat un simplu lucrator, cu functie de executie. Cel putin asa sustine conducerea IJP. Ofiterul si-a pierdut drepturile banesti care i se cuveneau pentru ca ocupa o functie de conducere la Politia Rutiera, dar isi va pastra celelalte privilegii, sporul de vechime si gradul neputand nimeni sa i le ia, nici macar cu camata.

Haminschi a scapat si de procurorii militari, pentru ca impotriva lui nu a fost depusa nici o reclamatie care sa certifice faptul ca a fost implicat intr-o camatarie. Judecat in Consiliul de Onoare al IJP, el a fost doar schimbat din functie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.