Acasă Actualitate Hoții care au spart casa bodyguardului mort după Colectiv au fost reținuți

Hoții care au spart casa bodyguardului mort după Colectiv au fost reținuți

DISTRIBUIȚI

Florin Popescu lucra ca bodyguard în clubul Colectiv. A ieșit printre primii din incendiu și s-a întors să-i ajute pe alții fiind rănit grav. Florin a decedat după o săptămână în ambulanța care-l preluase de la aeroportul din Rotterdam și-l ducea spre spital.  În timp ce acesta se zbătea între viață și moarte în spitalul SRI, trei hoți din cartier, aflând despre situația sa i-au spart locuința. Aceștia au fost prinși.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare patru mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova și trei mandate de aducere, emise pe numele unor bărbați bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la furt din locuința unui bărbat ce se afla internat în spital, care ulterior a decedat.

La data de 2 noiembrie 2015 polițiștii Capitalei au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în interiorul unui apartament ce aparține unui bărbat ce se afla internat într-un spital, ca urmare a incidentului din data de 30 octombrie 2015, petrecut în clubul Colectiv.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost săvârșită de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 38 de ani, cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că bănuiții, cunoscând faptul că proprietarul apartamentului se afla internat în spital, au pătruns prin efracție în locuință.

Din cauza stării precare de sănătate a victimei și ulterior decesului acesteia, aceasta nu a putut fi audiată.

La data de 25 februarie a.c., au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate și ridicate obiecte vestimentare, mai multe instrumente ce ar fi putut fi folosite la săvârșirea infracțiunii, cartele telefonice și telefoane mobile, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul Secției 15 Poliție.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, cu cei în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.