Home Actualitate Hotii de masini si proprietarii, complici pentru tepuirea firmelor de asigurari

Hotii de masini si proprietarii, complici pentru tepuirea firmelor de asigurari

DISTRIBUIŢI

Ofiterii din cadrul Serviciului Furturi Auto din cadrul Politiei Capitalei au reusit sa anihileze o importanta retea de infractori specializata in inselarea societatilor de asigurari. Reteaua era specializata in scoaterea autoturismelor de lux din Romania si vanzarea lor in Republica Moldova. Masinile erau declarate ulterior pierdute, iar proprietarii incasau asigurarile.

Povestea acestui caz este un pic mai complicata si debuteaza in noaptea de 29 noiembrie 2001, atunci cand prin punctul de frontiera Albita au parasit tara, spre Republica Moldova, Stefan Iuliu Bonizs si Bella Lazlo Szabo. Cei doi se aflau intr-un autoturism Land Rover Discovery, cu numarul de inmatriculare B-17-FOR. Imediat dupa ce cei doi au trecut frontiera, autoturismul a fost declarat furat, proprietarul sau reclamand ca masina a disparut din Bucuresti, de pe Strada Valea Calugareasca. In momentul in care Bonizs si Szabo s-au intors in tara au fost retinuti de Politie, sub acuzatia de complicitate la furt. Extinzand cercetarile, politistii au stabilit ca cei doi mai scosesera din tara si alte autoturisme furate, in complicitate cu alti infractori, printre care si Ovidiu-Sorin Mosila, zis -Dudu-, retinut de Politie pe 19 ianuarie 2002, tot pentru complicitate la furt.

Printre cei care au incercat sa profite de pe urma societatilor de asigurare se numara si Florin Ivascu, 30 de ani, care a reclamat, pe 26 august 2001, furtul autoturismului sau marca Mercedes E420. In baza acestei declaratii, Ivascu urma sa incaseze de la societatea de asigurare 577 milioane de lei.

Un alt fals pagubit este si Dan Culea, asociat la firma -Romtelenet-, care a declarat furat autoturismul marca Land Rover Range, pe care il asigurase contra sumei de 1,022 miliarde de lei.

In aceeasi -afacere- a intrat si cetateanul australian Gheorghe Schiparlan, de 51 de ani, asociat la firma -Romsoft International-, care a reclamat, pe 31 ianuarie 2001, furtul autoturismului BMW 730, pentru care a primit 1,4 miliarde de lei din partea societatii de asigurare.

In fine, ultimul pe lista celor care au incasat asigurare prin frauda este Orlando Marius Dolipschi, de 28 de ani, care a declarat furat autoturismul VW Passat, proprietatea firmei O & B Liesing, pentru care a incasat 333 milioane de lei.

Toti cei patru -afaceristi- au fost prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a emis pe numele lor mandate de arest preventiv pe o perioada de 30 de zile, sub acuzatia de fals in declaratii si inselaciune.

Politia continua cercetarile pentru a-i depista pe toti cei implicati in aceasta afacere, Serviciul Furturi Auto fiind sprijinit de unitatea de informatii a MI si de Politia de Frontiera.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.