Acasă Actualitate Iată cum se fură motorina de la ALPAB, cumpărată din bani...

Iată cum se fură motorina de la ALPAB, cumpărată din bani publici!

DISTRIBUIȚI

Avem dovada!

Ziarul „Curentul“ a intrat în posesia a zeci de poze care dovedesc cum se fură motorina cumpărată din bani publici chiar sub nasul șefilor de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată direct primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Mai grav este faptul că aceste poze se află de ceva vreme în posesia edilulului Capitalei, care, de dragul imaginii, a declarat în urmă cu aproximativ o lună că va demara o anchetă în interiorul ALPAB pentru a afla cum și cine o fură. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Am încercat să contactăm reprezentanți ai Primăriei Capitalei pentru a ni se oferi un răspuns oficial în ceea ce privește o eventuală intenție în demararea unei anchete însă nu am primit niciunul, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când am vrut o poziție oficială din partea acestei instituții publice, care și-a închis orice cale de comunicare din momentul în care Oprescu a preluat șefia Capitalei. Iar sumele care se pierd și cantitatea de motorină  furată sunt uluitoare.

Și Poliția se alimentează ilegal!

Din poze, se poate observa cum la sediul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement  a fost creată o „benzinărie“ ad-hoc, din care oricine vine și se alimentează. Încă din luna decembrie a anului trecut, cånd au fost achiziționate 175 de tone de motorină la un preț de peste 150 de mii de euro din bani publici, sute de mașini ale unor persoane particulare avånd numere de înmatriculare chiar și din alte județe stau la coadă și iau benzină în rezervor și în canistre de la ALPAB.  Mai mult, din poze se poate observa cum pånă și un ARO aparținånd Poliției se alimentează din benzinăria ALPAB. Pozele sunt făcute pe o perioadă mai lungă de timp, încă de iarna trecută, și dovedesc cum și unde a dispărut motorina pe care a achiziționat-o fostul șef al ALPAB, Gabriel Iosif, în condiții dubioase.

Oprescu și bunul său prieten, șeful ALPAB, stiu toate detaliile afacerii

Chiar la începutul lunii iunie a acestui an, Sorin Oprescu a fost înștiințat cu privire la jaful care se desfășoară în ograda ALPAB, ba mai mult, i s-a pus la dispoziție un filmuleț precum și un CD cu poze care demonstrează cum se fură carburanții de la ALPAB. Și pentru a-și mai spăla puțin imaginea, Oprescu a „ieșit“ la televizor și a anunțat public că deține dovezi despre furt. Mai mult, tot public, edilul a declarat că va declanșa o anchetă și că i-a trimis CD-ul chiar și noului director al ALPAB, Radu Popa, care a și început investigațiile. „Se va face o anchetă, și vinovații vor trebui să plătească“, spunea primarul general al Capitalei. Numai că acest lucru nu s-a întåmplat și probabil că nici nu se va întåmpla. Nu de alta, dar toată lumea știe exact cine și cum fură, însă nimeni nu are vreun interes să fie oprite jafurile. Cu atåt mai mult cu cåt trebuie achiziționată o nouă cantitate de combustibil, căci și clientela ALPAB-ului trebuie să mănånce o påine.

De unde provine combustibilul?

În luna mai a anului 2008, cånd director la ALPAB era Gabriel Iosif, specialiștii ALPAB au elaborat un caiet de sarcini care prevedea achiziționarea a 75.000 de litri de motorină și 8.000 de litri de benzină, în valoare de 571.000 de euro. Însă, în ciuda faptului că licitația a fost cåștigată de Petrom, în decembrie 2008, ALPAB a mai încheiat, cu Eco Petroleum, un contract pentru achiziția unei cantități de 175 de tone de carburanți, necesară în perioada 22-31 decembrie. Valoarea contractului era de 156.000 de euro. Numai că în acea perioadă nu se efectuează nici toaletări de copaci, nici plantări de flori, nici plimbări cu vaporașul pe lacuri. Ca atare, nu este nevoie de combustibil. Poate doar pentru a fi cumpărată de la firme precum Eco Petroleum, firmă la care deține acțiuni unul din finanțatorii campaniei la prezidențiale a lui Ion Iliescu, Gheorge Chealfă. În cazul ăsta, lăsați băieții să fure, că doar așa se mai consumă! Și, dacă Oprescu a băgat capul în nisip și a îngropat ancheta furtului de motorină, poate a venit vremea ca de aceste lucruri să se ocupe procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.