Acasă Actualitate ÎCCJ a respins cererea de revizuire a condamnării lui Liviu Dragnea

ÎCCJ a respins cererea de revizuire a condamnării lui Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

Judecătorii ÎCCJ au respins ca nefondată cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării sale în dosarul referendumului pe motiv că „Livia Stanciu, înainte de a pleca la CCR, trebuia să-și redacteze toate hotărârile”. Însă Codul de procedură penală este foarte exact în articolul 406, care spune că hotărârea se redactează de către unul dintre judecătorii care au participat la soluționarea cauzei iar dacă unul dintre judecători nu poate semna, semnează, în ordine, președintele completului sau președintele instanței, ceea ce s-a întâmplat și în cazul lui Liviu Dragnea.

„Deliberarea şi hotărârea instanţei

Art. 406

Redactarea şi semnarea hotărârii

(1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare.

(2) Hotărârea se redactează de unul dintre judecătorii care au participat la soluţionarea cauzei, în cel mult 30 de zile de la pronunţare, şi se semnează de toţi membrii completului şi de grefier.

(3) Dispozitivul hotărârii trebuie să fie conform cu minuta.

(4) În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, hotărârea se semnează în locul acestuia de preşedintele completului. Dacă şi preşedintele completului este împiedicat a semna, hotărârea se semnează de preşedintele instanţei. Când împiedicarea îl priveşte pe grefier, hotărârea se semnează de grefierul-şef. În toate cazurile se face menţiune pe hotărâre despre cauza care a determinat împiedicarea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.