Acasă Actualitate Îi stropește monșer pe toți: procurorii l-au trimis în judecată pe un...

Îi stropește monșer pe toți: procurorii l-au trimis în judecată pe un fost șef ANAF care a luat 2,5 milioane de Euro șpagă de la Vîntu

DISTRIBUIȚI

DNA anunță că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui POP ȘERBAN, la data faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Cum în comunicat nu se menționează numele mituitorului și nici faptul că acesta ar fi fost și el trimis în judecată pentru dare de mită, pe surse am aflat că e vorba de Sorin Ovidiu Vîntu care este denunțător în cauză. Compania beneficiară a TVA-ului a fost petrom Service, după cum ziarul CURENTUL a dezvăluit chiar în mai 2009. Vezi AICI.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 31 ianuarie – 23 decembrie 2008, inculpatul Pop Șerban, vicepreședinte ANAF, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 5.000.000 euro din care ar fi primit în 4 tranșe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuși, suma de 2.500.000 euro.
Banii ar fi fost primiți de inculpat, în perioada 08 septembrie -23 decembrie 2008, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aprobarea unei soluții fiscale individuale anticipate (act administrativ) legată de o tranzacție încheiată între compania omului de afaceri și o societate de stat și a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA.
După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasați de firma omului de afaceri ar fi fost transferați într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de același om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferați mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar.

În vederea confiscării speciale a sumei reprezentând obiectul infracțiunii de luare de mită s-a dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de inculpat, precum și poprirea asupra sumelor de bani prezente și viitoare aflate în conturile deschise pe numele inculpatului, până la concurența sumei de 2.500.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.