Acasă Actualitate IICMER dezaprobă numirea unei terase după fostul dictator comunist Gheorghe Gheorghiu Dej

IICMER dezaprobă numirea unei terase după fostul dictator comunist Gheorghe Gheorghiu Dej

DISTRIBUIȚI

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) dezaprobă faptul că administratorii Domeniul Știrbey au denumit o terasă cu numele fostului lider comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Reamintim că Gheorghe Gheorghiu-Dej a avut un rol determinant în instaurarea comunismului în România și în schimbările dramatice care au afectat țara din punct de vedere politic, economic, social și cultural. De numele fostului dictator se leagă desființarea partidelor politice, epurările, miile de procese politice în urma cărora numeroși cetățeni nevinovați au ajuns în închisori și lagăre, procesul de colectivizare forțată a agriculturii ș.a.

A ignora crimele și abuzurile comise în România comunistă  reprezintă o impietate față de memoria celor care au suferit direct și indirect ca efect al măsurilor luate de regimul totalitar instalat după cel de-al Doilea Război Mondial.

Prin urmare, IICCMER consideră totalmente inadecvată folosirea în scop de marketing a numelui fostului lider comunist și solicită schimbarea de urgență a acestei denumiri.

 

1 COMENTARIU

  1. Păi, „dragă” IICMER , sugerează şi tu o denumire să fie în „ton ” cu noua conducere „democratică ” de după ’90, pt diverse locuri, edificii… de genul :”KGB „, „Komintern „, „Petre & Walter Newlander ” ,”Ilicescu cel Sărac și Cinstit ” ,”Bunica Vass a lu’ Bogdan Olteanu „(cel Implementat de fsn în PNL, că fsn -iştii aveau nevoie să știe tot ce „mișcă ” în partidul , condus de R.Câmpeanu)… , ş.a.m.d.! Și știi tu de ce !
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/moartea-lui-dej-crima-comunista-cu-circuit-inchis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.