Acasă Actualitate În campania electorală Firea promitea fluidizarea traficului în jumătate de an. Astăzi...

În campania electorală Firea promitea fluidizarea traficului în jumătate de an. Astăzi ne trântește noi bla-bla-uri!

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea mințea la preluarea mandatului: „Voi face revoluţie în materie de trafic în capitală. Am foarte multe soluţii care vor decongestiona traficul. În primul rând, investiţii masive în transportul public, voi propune acordarea de urgenţă a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. Împreună cu Poliţia Capitalei vom face în aşa fel încât să avem un sistem de semaforizare inteligent aşa cum se întâmplă în orice Capitală europeană. De asemenea, aş dori să se încheie de urgenţă lucrările la metroul din Drumul Taberei. Lucrurile deja se mişcă. Peste două săptămâni voi merge la Bruxelles pentru a debloca proiectele cu fonduri europene care sunt acum îngheţate, De un an de zile nu s-a mai lucrat deloc pentru deblocarea acestor fonduri.
În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în Bucureşti. Într-o jumătate de an  se va circula mult mai uşor în Bucureşti. Sunt soluţii identificate. M-am consultat cu mulţi specialişti în domeniul traficului, transportului şi toţi mi-au spus că deşi avem un plan de mobilitate urbană multe lucruri nu se respectă”, a spus Gabriela Firea.
Astăzi, la un an și șapte luni de la promisiuni, traficul este incredibil iar Firea a anunțat: ‘Pregătim proiecte importante de fluidizare a traficului în Capitală, în valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achiziționarea a 100 de tramvaie, modernizarea a șapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare. Facem pasi concreți pentru a pune în aplicare prevederile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbana Durabilă, document strategic care vizează modernizarea infrastructurii de transport în regiunea Bucuresti-Ilfov. Astfel, avem în pregătire proiecte importante de fluidizare a traficului și îmbunătățirea transportului în comun în Capitală, cu aplicații de peste 200 de milioane de euro. Pe lângă achiziționarea a 100 de tramvaie și modernizarea a altor 50, pentru care vom lansa licitația în luna februarie, avem în lucru proiecte de  modernizare a șapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 și 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan și upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, să obținem fonduri europene pentru achiziționarea de sisteme și aplicații software pentru managementului traficului. Totodată, suntem în etapa de pregătire a documentației pentru achiziționarea a 100 de troleibuze și a 100 de autobuze electrice’.
Adică undeva, cândva va fi un trafic fluidizat.

Foto:rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.