DISTRIBUIŢI
mihalcea-apostol-butunoi

PSD-istul Remus Mihalcea, managerul interimar al Spitalului Colentina candidează pentru un loc la Camera Deputaților de pe poziția a 4-a în Circumscripția Argeș unde sunt în total 9 deputați. Așa că managerul care ar trebui să lupte cu pandemia la cel mai mare spital suport Covid din capitală și-a luat concediu de odihnă în speranța fierbinte că va prinde și el un loc la redistribuire.
Conform Legii 95/2006, managerii spitalelor publice nu încheie un contract individual de muncă, ci unul de management, în timp ce contractul de muncă pe care îl aveau înainte de a deveni manager se supendă. Prin urmare ,însăși noțiunea de concediu de odihnă pentru manager este în afara legii, nefiind prevăzut în cazul managerilor că acestora li se aplică prevederile Codului Muncii. Cu toate acestea, în interiorul contractelor de management încheiate de manageri există pevederi referitoare la numărul de zile de concediu de odihnă la care au dreptul.
Așa că Mihalcea l-a anunțat pe directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, că el își ia concediu și că îl lasă în loc nu pe Directorul Medical, dr. Victor Cauni, cum era normal pe timp de pandemie, ci pe Directorul financiar-contabil al Spitalului Colentina, Liviu Catalin BUTUNOI-RADU, pensionar MAI și fost șef al Logisticii MAI în perioada lui Gabriel Oprea. Butunoi a lucrat și la celebra DGIPI, fosta UM 0215, mai cunoscută ca doi și-un sfert, ca mulți alții aduși prin ASSMB de Gabriela Firea. Înainte de a lucra la Colentina, pensionarul a lucrat la Filantropia de unde a fost relocat de fostul primar general.
Explicația pentru care Mihalcea a preferat pensionarul în locul doctorului Cauni e ca acesta din urmă să nu-și bage cumva nasul în achizițiile făcute în pandemie, Butunoi-Radu fiind un profitor de pe urma spitalului public după cum am relatat AICI.
Vasile Apostol în loc să-i ceară acordul primarului Nicușor Dan pentru ca pensionarul MAI să preia atribuțiile lui Mihalcea pe timpul concediului, a luat el decizia așa cum făcea pe timpul fostului primar general. Menționăm că managerii interimari de spitale sunt numiți de primarul general și nu de directorul general al ASSMB, instituție care nu are nici măcar buget propriu. Dar până acum s-a mers la mica înțelegere.
L-am contactat ieri telefonic pe Vasile Apostol care e un personaj amuzant. Acesta mi-a reproșat că folosesc în articole prenumele Junior Vasile pentru el. I-am reamintit că în urmă cu mai mult timp i-am trimis mai multe întrebări rămase fără răspuns printre care și dacă particula Jr. folosită în fața numelui său provine din abrevierea JUNIOR așa cum indică Dictionarul Ortografic Ortoepic Morfologic al Limbii Romane sau e o abreviere pentru jurist, așa cum susțin surse din ASSMB. Apostol mi-a explicat foarte nervos că nu mi-a răspuns la întrebări pentru că nu am invocat explicit Legea 544/2001 în solicitarea mea, de parcă el ar fi fost vreun judecător iar eu un justițiabil și că nu am delimitat eu vizibil întrebările ce priveau informațiile nepublice de cele publice.
Amuzată, i-am reamintit că l-am întrebat doar chestiuni publice privind anagajări ale pilelor lui și cheltuirea banilor publici.
Surse din ASSMB susțin că de fapt întrebările mele l-au scos din minți pe Junior Vasile Apostol. Le reproduc în continuare și pentru a înțelege mai bine conivența dintre Remus Mihalcea și Vasile Apostol:

„Stimate domnule Director General, Vasile Apostol,

Pentru corecta informare a cititiorilor noștri vă rugăm să aveți amabilitatea să ne răspundeți la următoarele întrebări, în vederea publicării unui articol în ziarul Curentul:
1. Care a fost motivul pentru care ați mai închiriat un al patrulea sediu pentru ASSMB, cum s-a defășurat procedura de închiriere, care este suprafața, adresa și prețul plătit?
2. Este adevărat că după dezvăluirea de către Newsweek a contractelor oferite firmei CIVIL WORKS SRL, presupus apropiată de dvs., ați ridicat în original toate actele referitoare la această firmă de la Spitalul Colentina?
3. Cum explicați că Spitalul Colentina a încheiat contract de servicii juridice cu o casă de avocatură din Târgoviște, orașul din care proveniți, respectiv cea aparținând senatorului PSD Adrian Țuțuianu?
4. Cum explicați angajarea fiicei primarului din Băleni, un apropiat al dvs., la Spitalul Colentina, fără concurs? Ne referim la dna Gabriela Iurcu. Unde putem consulta CV-ul doamnei?
5. Cum explicați angajarea dnei Diana Neacșu, o apropiată a dvs., la ASSMB prin detașare la o zi după angajarea la societatea de la care i s-a cerut detașarea? Unde putem consulta CV-ul doamnei?
6. Care este logica declarației dvs. acordate NEWSweek: „Dacă este să ne luăm după principiul proximității geografice înseamnă că firmele din București nu pot face afaceri în București” atât timp cât Civil Works este o firmă din Dâmbovița care face afaceri în București?
7. Ce reprezintă procentele declarate de dvs. în declarația de interese ca deținute la două asociații?
8. În București locuiți cu chirie, în apartament proprietate nedeclarat în declarația de avere sau ați primit apartamentul în comodat?
9. Cum ați decis angajarea soției prietenului dvs., dna Ivanovici Nicoleta, originară tot din Târgoviște? Unde putem consulta CV-ul doamnei?
10. Unde putem consulta CV-ul dvs.?
11. Considerați că actuala echipă de la ASSMB adusă de dvs. din Târgoviște, angajată fără concurs, are șanse să fie menținută și sub noua conducere a Primăriei Capitalei?
12. Ce preconizați să faceți în continuare, în eventualitatea, iminentă în opinia majorității bucureștenilor care au votat împotriva echipei Firea, că veți fi demis de la conducerea ASSMB?
13. Folosiți abrevierea Jr. în fața numelui dvs. pentru că sunteți jurist, așa cum susțin surse din ASSMB? Conform DOOM Jr. e abrevierea de la junior.

Totodată vă rugăm ca acum, scăpat de ochiul vigilent al dnei Turcheș, să aveți amabilitatea să ne răspundeți și la întrebările trimise prin e-mail în 27.05.2020 către Biroul de Presă al ASSMB.

Vă mulțumesc,
Dorina Lascăr

Jurnalistă Curentul”

2 ARII

  1. ACESTIA SUNT EXEMPLE DE EDITAT PE CARE STATUL MAFIOT II PLATESTE REGESTE DIN BANI PUBLICI saracind neamul romanesc (INVATAMANTUL, SANATATEA, PENSIILE, SALARIILE, INFRASTRUCTURA , ETC).
    ROMANIA ESTE IN SITUATIE MAI REA DECAT IN TIMPUL HAIDUCIE ……………….

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.