Acasă Actualitate Înalta Curte a respins arestarea lui Sebastian Ghiță

Înalta Curte a respins arestarea lui Sebastian Ghiță

DISTRIBUIȚI

DNA a solicitat marți judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta a încălcat obligațiile controlului judiciar și există informații că a părăsit România.

Reprezentantul DNA a solicitat magistraților înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată alături de foști șefi din poliție și parchete.

„Având în vedere elementele de noutate referitoare la faptul că Sebastian Ghiță nu a respectat obligațiile controlului judiciar, respectiv să fie prezent ori de câte ori i se cere de către organul judiciar, dar și suspiciunea rezonabilă că inculpatul a părăsit țara, vă rog să dispuneți înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv. Sebastian Ghiță a dat dovadă de rea credință și a sfidat organele judiciare. Inculpatul a fost citat de organele judiciare pentru a se prezenta în dosarul cunoscut ca Ponta-Blair și nu s-a prezentat”, a spus procurorul.

El a mai cerut magistraților ca, în cazul în care nu sunt de acord cu arestarea preventivă a lui Ghiță, să fie menținută interdicția ca acesta să părăsească teritoriul României.

ÎCCJ a respins cererea de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță dar a menținut interdicția de părăsire a țării. Ghiță rămâne cu cei 13 milioane de Euro depuși pentru cauțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.