Acasă Actualitate Înalta Curte i-a ridicat controlul judiciar Laurei Codruța Kovesi

Înalta Curte i-a ridicat controlul judiciar Laurei Codruța Kovesi

DISTRIBUIȚI

Astăzi, judecătorii Înaltei Curți au analizat începând cu ora 14.30 contestația Codruței Kovesi la decizia Adinei Florea de o pune sub control judiciar. La finalul judecării contestației împotriva controlului judiciar Kovesi a declarat, cauza fiind judecată cu ușile închise, instanța rămânând în pronunțare. La ora 18.30, judecătorii au anunțat că admit plângerea fostei șefe DNA împotriva ordonanței de punere sub control judiciar. Decizia ÎCCJ e definitivă.

”Am făcut o contestație în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condițiile prevăzute de lege. Eu voi respecta decizia instanței, indiferent care va fi aceasta (…) Aștept rezultatul negocierilor dintre Consiliu și Parlament privind procurorul-șef european. Ceea ce se întâmplă azi face parte din campania de denigrare și hărțuire a mea. Sunt și alți procurori și judecători atacați zilnic pentru că ne-am făcut treaba și unii vor să fure liniștiți în continuare. Ei atacă șefii pentru a da astfel un semnal și celorlalți. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzații nu sunt fondate”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Ea a mai spus că, după plecarea de la DNA, a primit numeroase amenințări, iar, drept urmare, CSAT a decis că trebuie să beneficieze de protecția SPP.

Adina Florea o acuză halucinant pe Kovesi că ar fi luat mită de la Ghiță, constând în plata de către o firmă de-a lui Ghiță a avionului care l-a adus pe Nicolae Popa fugit în Indonezia și extrădat deși IGP a comunicat că poliția a plătit zborul în urma unei licitații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.