Acasă Actualitate Inca un magistrat trimis dupa gratii pentru implicare in afaceri cu terenuri...

Inca un magistrat trimis dupa gratii pentru implicare in afaceri cu terenuri atribuite unor falsi proprietari

DISTRIBUIȚI

Seria arestarilor unor magistrati implicati in tot felul de afaceri necurate a continuat, marti, atunci cand a fost randul judecatoarei Georgeta Stoican, magistrat la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti sa fie incatusata.

La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, a avizat efectuarea perchezitiei si arestarea preventiva a acesteia. Mandatul de arest preventiv a fost emis pe o durata de 30 de zile pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale.

Conform Parchetului General, judecatoarea Georgeta Stoican este acuzata ca, in perioada 1997-2000, ar fi actionat in mod deliberat in favoarea unor grupuri de persoane care isi atribuiau calitatea de proprietari, utilizand inscrisuri cu un continut si o forma care relevau caracterul fals al actului. Potrivit anchetatorilor, judecatoarea Stoican ar fi admis depunerea la dosar a unor xerocopii fara a certifica conformitatea acestora cu originalul, precum si a unor inscrisuri, care, desi erau adresate instantei, faceau referire la o corespondenta a judecatoarei, anterioara depunerii actiunii sau anterioara primului termen de judecata.

Din declaratiile grefierilor, precum si din caietele acestora rezulta ca Georgeta Stoican ar fi acceptat probatorii care nu au fost discutate in sedinta de judecata si ar fi trecut sub tacere probe din care reiesea in mod evident falsitatea pretentiilor. Totodata, intr-un comunicat al Ministerului Justitiei se arata ca judecatoarea Georgeta Stoican comunica solutiile catre persoanele interesate in biroul sau, iar dupa ce erau arhivate, dosarele dispareau.

-Deosebit de semnificative sunt cazurile in care inculpata a consemnat in incheierile de sedinta prezenta unor solicitanti decedati cu 30-50 de ani in urma, precum si acelea in care a ocolit circuitul legal al dosarelor, pronuntandu-se in cauze care nu fusesera dezbatute in sedintele de judecata si eliberand personal partilor documentele necesare pentru a intra in posesia terenurilor revendicate-, se arata in comunicatul Parchetului General.

De asemenea, in acelasi comunicat se mentioneaza ca Stoican semna sentintele si, la rubrica grefierului, semna pentru grefier in condica de sedinta, iar daca ii dadea totusi grefierului sentintele redactate, acesta din urma nu semna decat un singur exemplar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.