Acasă Actualitate Încă un mahăr reținut după ce a luat șpagă de 20%, în...

Încă un mahăr reținut după ce a luat șpagă de 20%, în total 995.000 lei

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 aprilie 2023, a inculpatului

NICOLESCU DINU-OCTAVIAN, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, în prezent director în cadrul Autorității Vamale Române, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.
În contextul menționat mai sus, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.
Precizăm că presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administrația Fondului pentru Mediu nu a fost „rezolvat” până în prezent.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 26 aprilie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

1 COMENTARIU

  1. Bai fratilor cuibul de corupti de ani de zile de la Ministerul Mediului si Apelor si cel de la Apele Romane , dijmuiesc de ani de zile constructorii de lucrari , balastieristtii de pe cursurile de ape, care la randul lor trebuie sa dea spagi celor care emit avizele de gospodarire a apelor, autorizatiile de gospodarire a apelor, si celor de la APM -uri care si ei emit actele de mediu !! Mai nou ati vazut toata garda de mediu de la BOTOSANI retinuta !! Este JALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE Si ne miram de ce sunt distruse raurile Tarii de balastiere si se fac ” IAZURI PISCICOLE ” cu dezastrul aferent !!!!!! DNA bagatii pe golani la BULAU !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.