Acasă Actualitate Încă un ministru care nu știe ce vorbește: ținta atacului din Kabul...

Încă un ministru care nu știe ce vorbește: ținta atacului din Kabul NU a fost Ambasada României cum a declarat Mănescu

DISTRIBUIȚI
După ce un diplomat român a decedat în atacul terorist, ministrul de Externe a bătut câmpii la televizor, foarte afectată că a murit în atac un om tânăr, născut în 1976, insistând pe acest aspect ca și cum un ministru ar trebui să facă diferență pe criteriul vârstei între români: „Este un moment foarte tragic pentru România pentru că un om și-a pierdut viața, un om tânăr și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac terorist. Este incredibil că avem în continuare aceste atacuri teroriste. Este la ordinea zilei această situație și este incredibil.  Atacul a început aseară, a durat mai multe ore, a fost țintită Ambasada, misiunea României de acolo, a fost un atac susținut cu mașini capcană, tiruri de mitralieră, așa cum sunt obișnuiți teroriștii talibani să acționeze. După ce au atacat clădirea principală în care erau colegii noștri au incendiat alte clădiri anexe”, a declarat Ramona Mănescu, la Antena 3. O puteți asculta pe Mănescu în toată splendoarea ei AICI.
Imediat lumea a început să se întrebe: de ce ambasada noastră, ce se întâmplă, ce urmează?
Însă după intervenția telefonică a lui Mănescu, MAE a transmis un comunicat în care o contrazice, explicîn că ținta a fost zona Verde în care se află și Ambasada României și nu clădirea noastră:
„În contextul atacului terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini.”.
Antena 3 a avut grijă când a transcris intervenția lui Mănsecu să taie fragmentul în care ea spune ferm că ținta a fost Ambasada României, iar Radu Tudor intră în direct prin telefon ca să lămurească telespectatorii postului că nu România a fost vizată, ci întregul compound de reprezentanțe diplomatice, comerciale și ale unor firme de securitate.
Chiar dacă îi place publicitatea, îi recomandăm ministrului să nu mai intre să vorbească liber la televiziuni și să lase purtătorii de cuvânt să o facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.