Acasă Actualitate Încep lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant

Încep lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Străzilor continuă lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant

Astfel, începând din noaptea de duminică spre luni (15-16 Octombrie a.c.), ora 24:00, se va restricţiona circulaţia vehiculelor pe pod, pe sensul de mers dinspre Calea Crângaşi către Str. Turda până la finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect.

În această perioadă, circulaţia vehiculelor se va realiza pe trasee alternative, prin Şoseaua Virtuţii – Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi – străzi adiacente – Calea Giuleşti. Restricţiile vor fi semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale.

Menţionăm că locurile de parcare de sub Podul Grant au fost dezafectate, iar pe perioada lucrărilor nu va fi permisă staţionarea şi oprirea autovehiculelor.

Pentru fluidizarea traficului în zonă, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală a Sectorului 1 şi Poliţia Locală a Sectorului 6 vor avea echipaje atât în intersecţiile principale, cât şi în zonele alternative care vor prelua traficul rutier.

Precizăm faptul că în prezent bretelele pasajului sunt deja restricţionate pentru realizarea lucrărilor de reabilitare.

Tramvaiul 41 va circula alternativ, pe un singur fir

În acest weekend, în ziua de sâmbătă, o echipă STB Infrastructură va monta un macaz, care va permite circulaţia tramvaielor 41 peste pasajul Grant pe o singură linie, în sistem alternativ. Astfel, va fi menţinută deschisă legătura cartierelor Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi cu zona de Nord a oraşului.

Linia 41 va fi suspendată doar sâmbătă, 14.10.2023, pentru a permite montarea pieselor de cale pentru circulaţia alternativă ulterioară a tramvaielor pe un singur fir. Pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniei 41, pentru ziua de sâmbătă, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus înfiinţarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcţiona sâmbătă între terminalele „Piaţa Presei” şi „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea.

Având în vedere aceste aspecte, PMB recomandă conducătorilor auto să folosească rutele alternative, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere temporare, precum şi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor. Totodată, recomandăm bucureştenilor, în măsura în care este posibil, să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal.

Menţionăm că Administraţia Străzilor şi constructorul S.C. Bog’Art S.R.L fac tot posibilul să termine lucrările pe acest sens până în luna martie 2024, iar traficul să fie redeschis.

Investiţia este extrem de importantă, având în vedere faptul că expertiza realizată în anul 2017 arătă ca starea podului este nesatisfăcătoare. Astfel, în pofida disconfortului provocat de închiderea traficului pe un sens, subliniem importanţa acestei lucrări pentru siguranţa tuturor pasagerilor.

Valoarea investiţiei este de 65 de milioane lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie al întregii lucrări este de 22,5 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.