Acasă Actualitate Capitănia Tulcea interzice parțial circulația ambarcațiunilor pe brațul Chilia

Capitănia Tulcea interzice parțial circulația ambarcațiunilor pe brațul Chilia

Aviz către navigatori Nr. 98833 din 13.10.2023 emis de Căpitănia Tulcea

Se aduce la cunoştinţa conducătorilor de ambarcaţiuni că, pentru prevenirea trecerilor accidentale ale frontierei de stat cu Ucraina, având în vedere situaţia din Ucraina, navigaţia pe braţul Chilia se efectuează astfel:

– Navigaţia aval în zona km 76 braţ Chilia (zonă de bifurcaţie) se va face obligatoriu urmând braţul Tatanir, până la ieşirea pe braţul Chilia la km 60 ;navigaţia amonte, de la km 60 braţ Chilia (zonă de bifurcaţie) se va face obligatoriu urmând braţul Tatanir, până la ieşirea în zona km 76 braţ Chilia.

– Navigaţia aval în zona km 53 braţ Chilia (zonă de bifurcaţie) se va face urmând braţul Chilia; navigaţia amonte km 47 braţ Chilia (zona de bifurcaţie) se face urmând braţul Chilia.

– Navigaţia în zona ostrovului Maican (Km 35 braţ Chilia) se va face între ostrovul Maican şi malul românesc (malul drept), amonte şi aval.

– Navigaţia aval în zona Km 32 braţ Chilia (zonă de bifurcaţie) se va face urmând braţul Chilia până la km 22; navigaţia amonte km 22 braţ Chilia (zona de bifurcaţie) se face urmând braţul Chilia până la km.32.

– Navigaţia se va face respectând frontiera de stat cu Ucraina şi semnalizarea existentă.

– Pe fondul trecerilor accidentale de frontieră şi având în vedere situaţia din Ucraina, se interzice navigaţia ambarcaţiunilor pe timp de noapte, cu excepţia celor conduse de localnici.

Nerespectarea prezentului Aviz, atrage după sine sancţionarea administrativă, contravenţională sau penală, după caz, a persoanelor vinovate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.