Acasă Actualitate Încercările de trecere ilegală a frontierei UE au scăzut în aprilie cu...

Încercările de trecere ilegală a frontierei UE au scăzut în aprilie cu 85% față de luna martie

DISTRIBUIȚI

În luna aprilie, numărul de încercări de treceri ilegale de frontieră pe principalele rute migratorii din Europa a scăzut cu 85% față de luna precedentă la aproximativ 900, cel mai mic total de când Frontex a început să strângă date de frontieră în 2009. Numărul scăzut record s-a datorat în principal efectelor coronavirusului, care au întârziat și raportarea datelor de trecere a frontierei de către autoritățile naționale.
Numărul total de treceri ilegale de frontieră pentru primele trei luni ale anului 2020 depășise aceeași perioadă a anului trecut cu 26% dar după luna aprilie, totalul primelor patru luni a ajuns la 26.650, aproximativ în linie cu aceeași perioadă a anului trecut. Ruta migratorie a Mediteranei de Est a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de treceri ilegale de frontieră în Europa. Luna trecută, au fost în jur de 40 de treceri, cu 99% mai puține decât în ​​martie.
În perioada ianuarie-aprilie, pe această rută au fost depistate peste 11.200 de treceri ilegale de graniță, cu 18% mai puține decât în ​​urmă cu un an.
Afganii au fost naționalitatea cea mai detectată pe această rută.

Numărul de migranți ilegali care traversează Mediterana Centrală în aprilie a scăzut cu 29% față de luna precedentă, la aproximativ 250. Totalul pentru primele patru luni a ajuns aproape de 4.100, o creștere de trei ori față de aceeași perioadă din 2019.
Primele trei naționalități detectate pe această rută au fost Ivoirienii, Bangladeshul și Marocanii.

Marea Mediterană de Vest
Numărul de migranți care ajung în Europa pe ruta Mării Mediterane de Vest în aprilie a scăzut cu 82% din martie până la aproape 100. În primele patru luni, totalul s-a situat puțin peste 3.000, sau mai puțin de jumătate față de anul trecut.
Cel mai mare număr de migranți depistați pe această rută în aprilie au reprezentat marocanii și algerienii.

Balcanii occidentali
Au fost înregistrate mai puțin de 100 de încercări de treceri de frontieră ilegale pe această rută în aprilie, în scădere cu 94% față de luna precedentă. Cu toate acestea, în primele patru luni, numărul de treceri ilegale de frontieră a crescut cu 60% de la aceeași perioadă a anului trecut la aproape 6.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.