Home Actualitate Închiderea dosarului penal privind-o pe Adina Florea infirmată de procurorul general

Închiderea dosarului penal privind-o pe Adina Florea infirmată de procurorul general

DISTRIBUIŢI

În data de 23.08.2018, Vâlcov a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”. Postarea în cauză a inclus șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.
Conform numărului de exemplar (72) de pe document, acesta provenea de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Audiată la Parchetul General, prim-grefierul PCA Constanta, Ichim Nicoleta, în calitate de martor/suspect, a declarat că, în decursul lunii mai 2018, procurorul Florea Adina i-a solicitat o copie de pe exemplarul protocolului din 2016, încheiat între PICCJ și SRI, și, deși știa că documentul respectiv este unul clasificat secret de stat, l-a scos din mapă și a procedat la copierea acestuia la copiatorul din birou, după ce, în prealabil, a pus o bucată de hârtie peste ștampila PCA Constanța, unde există mențiunile de intrare a documentului în unitate, pentru ca aceasta sa nu apară pe actul multiplicat. Ichim a fost testată cu detectorul de minciuni.

Adina Florea a negat, spunând „că nu a avut nicio tangență fizică cu acest protocol și că nu a văzut niciodată mapa în care Ichim Nicoleta ținea protocoalele încheiate cu SRI” în timp ce o altă martoră, Trandafir Lavinia, a declarat că, în timp ce se afla în biroul prim-grefierului Ichim Nicoleta (fiind colegă de birou cu aceasta), „a văzut-o pe doamna procuror Florea Adina când a răsfoit în mapa în care se aflau protocoalele încheiate cu SRI, afirmând textual: acestea sunt minunatele protocoale?”.

În 15 mai 2019, SIIJ a clasat cercetările în dosarul privind aceste fapte iar acum, după desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, procurorul general al României, Gabriela Scutea, a infirmat soluția de clasare stabilită în dosar de SIIJ și a dispus reluarea cercetărilor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.