Acasă Actualitate Incredibil:accesul la serviciu, condiționat de prezența la vot la referendumul de duminică

Incredibil:accesul la serviciu, condiționat de prezența la vot la referendumul de duminică

DISTRIBUIȚI

Incredibil, dar adevărat: cei 500 de angajații de la SC Fepa SA Bârlad, vor avea acces luni la serviciu doar ”pe baza Cărții de identitate ce va avea atașat pe verso dovada votului”, conform unei decizii semnate de conducerea societății și de președintele Sindicatului liber din cadrul societății. Bârlad este orașul acea roșu aproape 100% din județul Vaslui, unde este primar pesedistul   Constantin Constantinescu și deputat , tot PSD, Adrian Solomon, cel care-l amenința pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu  că o să aibă soarta lui Aldo Moro, dacă va veni în localitate și va avea tupeul să nu dea ochii cu liderii roșii ai urbei.   SC Fepa SA Bârlad este cea mai importanta unitate economică din zonă, de care depinde traiul de zi cu zi a sute de familii din oraș și din împrejurimi. Conștientă de acest atu, firma condusă de Dan Dumitru, președintele Camerei de Comerț și Industrie Ilfov și mason de rang înalt în cadrul Lojei Templul Umanității, a trecut la amenințarea voalată a angajaților care nu vor merge la referendumul de duminică, fără să -i pese cuiva , câtuși de puțin, că se încalcă legea  . Potrivit deciziei semnate de Administrația SC Fepa Sa Bârlad și de liderul de sindicat și adusă la cunoștința angajaților, ”având în vedere că în data de 29.07.2012 se organizează Referendumul cu o importanță crucială pentru România, dar și pentru societatea noastră ca parte integrantă a țării, ROG TOȚI SALARIAȚII SĂ PARTICIPE LA VOT și să voteze cum le dictează CON?ê?£TIINȚA. Accesul în societate în data de 30.07.2012 se va face pe baza Cărții de identitate ce va avea atașat pe verso dovada VOTULUI”. Curat ilegal, ca să nu mai vorbim că e și profund imoral . Decizia conducerii SC Fepa SA Bârld poate fi ușor încadrată la  articolul 54 din Lege a referendumului,  aliniatul 1, care spune negru pe albă că „promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.Or, în acest caz folosul promis angajaților de la SC Fepa SA pentru a vota la referendum este tocmai locul de muncă pe care aceștia sunt practic amenințați că-l vor pierde dacă luni , când se prezintă la serviciu, nu au pe spatele buletinului dovada votului. De asemenea, alineatul 3 la art .54 face referire la faptul că și „tentativa se pedepsește”, așa că aviz conducerii societății și liderului de sindicat care s-a transformat în portavocea USL, uitând de îndatoririle sale sindicale. Iar articolul 58 din aceeași lege spune că  „pentru toate infracțiunile săvârșite în legătura cu organizarea și desfășurarea referendumului acțiunea penala se pune în mișcare din oficiu”. Prin urmare, nu e nevoie de o plângere specială, articolul din Curentul putând fi un început pentru ancheta procurorilor.
 
Dan Dumitru-șef la SC Fepa SA Bârlad și prieten cu Kondiakov și Geoană

SC Fepa SA Bîrlad este condusă de Dan Dumitru, președintele Camerei de Comerț și Industrie Ilfov și mason de rang înalt,  șeful Lojei Templul Umanității. Dan Dumitru a  fost invitatul șefului masonilor KGB, Alexander Kondiakov la Conventul de la Moscova.
 
Dan Dumitru s-a născut în februarie 1956. A absolvit facultatea de Energetică, specializarea – centrale termonucleare. Tatăl său a fost ofițer de armată, comandantul ?ê?£colii Militare Auto de la Pitești. Dumitru a fost prieten din copilărie cu președintele PSD Mircea Geoană. A activat în Securitatea comunistă la brigada specială -U-, cunoscută și sub denumirea de -Fantome- (devenită după revoluție H 256) în anul 1987, sub conducerea generalului Angelescu.
Este bun prieten cu George Copos, generalul SIE Dan Chiriac, cu fostul premier Adrian Năstase, cu Florin Simion și cu masonul Bebe Comănescu. Până în 1999-2000, Dumitru a activat sub acoperire, pe zonă, în SUA și Canada prin Nuclear Electrica și SC Romenergo SA. Se lăuda apropiaților că în străinătate câștiga 10000 de dolari pe lună. A participat la construcția centralelor nucleare de la Cernavodă. La întoarcere de la post, a fost numit șef de serviciu în cadrul Serviciului de Informații Externe și a fost preluat de generalul Nicolae Iana la Direcția Contraspionaj. În 2003 era colonel SIE. Biroul său se afla la etajul I, în sediul SIE de pe strada Columbelor, vecin cu generalul Adrian Isac.
Dan Dumitru este căsătorit și are un băiat și o fată. Foștii colegi din SIE îl caracterizează pe Dan Dumitru ca fiind un om periculos cu un anturaj suspect pe zona Republicii Moldova și Rusia. Presa a relatat că Dan Dumitru i-a adus pe rușii de la TMK (firmă GRU), la Combinatul Metalurgic Reșița. Dumitru a activat si ca reprezentant al firmei americane ENRON în România.
 
De la fantomă la brigada specială -U- în Guvernul Tăriceanu
 
Secretarul de stat Dan Dumitru,șeful Oficiului pentru Gestionarea Relațiilor cu Republica Moldova,  unul dintre ultimii mohicani ai pesedeului din Guvernul Tăriceanu, a fost demis la începutul lunii martie 2007. Conducerea Serviciului de Informații, unde Dumitru era cadru activ, nu l-a mai putut ajuta.
Implicat și în campania prezidențială a lui Mircea Geoana din 2009
Iată de relata jurnalista Adriana Duțulescu după turul al doilea din decembrie 2009.
”Sediul din Kiseleff era împânzit de vreo 10 gorile cu mușchi și cefe rase, cu câști de emisie-recepție în urechi și cu umflaturi sub forma de pistoale pe sub pelerinele de ploaie roșii-PSD. Toată ziua au patrulat prin curte și pe la poarta (si pe Sutu l-au oprit la intrare, sub motiv ca nu are voie cu aparatul foto), iar spre seara au început sa se agite in jurul scenei pe care urma sa țopăie Geoana. Ca orice grup de gorile, aveau un șef. (foto). Grizonat, cu haine de firma si zâmbet alunecos de spion in zone tulburi, un tip trecut de 50 de ani ii coordona pe “baieti” ca pe oi. Si dadea raportul, stil secu, abscons, mărimilor de partid care coborau din sediu. “Am vorbit cu ala, totul e aranjat, si acolo unde am vorbit e gata, s-a rezolvat. Am vorbit si cu Harnagea, mi-a zis ca si ei au organizat o bariera pe net sa nu curgă sondajele lui Basescu pe blogurile lor, e bine”. Una dintre mărimile pesediste căreia i se dăduse raportul l-a întrebat despre “băieții” care făceau o ciurda fioroasa la citiva metri mai incolo. “Sint cei mai buni. Baieti adevarati, de la noi (de la SIE, cum aveam sa aflu mai tirziu). Ala de acolo a fost seful celulei de criza cu ostaticii din Irak, ala a fost garda de corp la Hamid Karzai, a fost impuscat de 4 ori. Ala este luptator in cusca, dar afara nu la noi, pe bani”. Faptul ca eu eram de fata la aceste misterioase raportari nu l-a facut sa-si puna lacat la gura, ba dimpotriva. A plecat catre muschiulosi citeva minute si s-a intors. “Le-am dat ordin sa-si bage munitia in pistoale”. “Dar de ce? Ce se va intimpla aici de aveti nevoie de arme?”, intreb eu. “Avem tot felul de informatii, daca vin aia de la PDL sa sara la bataie trebuie sa fim pregatiti. Citi pot aia sa aduca? 300 de oameni? Pai baietii astia ii fac zob. Sint pregatiti”. “Uite, ia pistolul meu sa vezi cum e. E gol, incarcatorul e la mine”, zice si imi intinde pistolul cu dreapta, si cu stinga imi arata incarcatorul. In jur erau numai camere de filmat si fotoreporteri, si am vazut pe fetele pesedistilor care asistau la scena si care au transpirat instantaneu ca le trecusera deja prin fata ochilor stirile de la televiziuni despre cum se agita arme prin curtea lui Geoana, in ziua alegerilor.
Ca Geoana insusi gira toata paranoia asta inarmata aveam sa vad mai tirziu, cind a avenit el, cu nevasta si copiii, si baietii cu casti si pistoale s-au lipit de el si au calcat in picioare si au lovit cu pumnii in stomac tot ce s-a apropiat de familia “prezidentiala” la mai putin de 1 metru. Chiar si Adrian Nastase a vazut cum i se intinde in fata ochilor un pumn antrenat, cind a vrut sa se urce pe scena, inainte de exit-poll-uri. Gorilele lui Geoana i-au barat drumul. “Sint Adrian Nastase”, a fost nevoit fostul premier sa se legitimeze, ca sa aiba voie sa se urce linga prezidentiabil.
Dupa exit-poll-uri si sampanie, Geoana a plecat cu “first lady” la sediul PNL, si s-a intors catre miezul noptii la Kiseleff. Deja presedinte in mintea lui, nu mai putea umbla ca un om normal, fie si in noul sau Lexus, ci cu escorta ca presedintele SUA. Coloana de masini negre, cinci, un x5 in capul coloanei, condus de grizonat, si unul in coada, plus trei dube cu geamuri fumurii. Jesus! Si mai mult decit atit, mi s-a spus ca asa a umblat si in campanie prin tara, cu dubele negre si gorilele cu pistol, care ii dadeau probabil senzatia ca e vreun Kennedy, conform fanteziilor doamnei Mihaela.
Am aflat ulterior ca garda de corp a lui Geoana a fost selectata pe baza de CV de catre domnul grizonat inca de acum doua luni, cind prezidentiabilul a renuntat la garda oficiala de la SPP. Domnul grizonat se numeste Dan Dumitru, a fost director in SIE in mandatul lui Adrian Nastase, in 2003 avea rang de colonel, este prieten din copilarie al lui Geoana si a lucrat sub acoperire in SUA cind Geoana era ambasador. Urma sa fie numit sef al securitatii la Administratia Prezidentiala daca Geoana cistiga alegerile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.