Acasă Actualitate Lucian Indrei a demisionat după ce MS a publicat listele de candidați...

Lucian Indrei a demisionat după ce MS a publicat listele de candidați abia în preziua examenului de medic specialist

DISTRIBUIȚI

UPDATE 22.09.2020 ora 21.00: Lucian Indrei, directorul Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății a demisionat în această seară. Angheloiu și Sburlea, nu! Indrei fusese adus de la DSP Iași și chiar divorțase de soția Cătălina Benchea în luna februarie 2020 pentru a nu intra în conflict de interese, aceasta fiind și ea directoare în cadrul DSP Iași. La mutarea sa la București, Indrei i-a lăsat locul de șef al DSP fostei soții, prietenul Nelu Tătaru dispunând fără ezitare numirea doamnei care se prezintă încă pe Facebook drept o parteneră iubitoare. După scandalul cu tânăra cântăreață din Iași angajată pe funcția de consilier în MS, Nelu Tătaru a semnat un ordin de ministru, numindu-l pe dr. Vasile Cepoi în funcția de director al DSP Iași, fosta doamnă Indrei căzând și ea în disgrație.

Indrei și Tătaru au fost prieteni buni până nu demult.

UPDATE 22.09.2020 ora 9.00. Conțopiștii din MS au afișat lista candidaților admiși cu mențiunea că „Data, ora și locul de prezentare la examen se vor afisa ulterior.” Atâta bătaie de joc, mai rar!

Știrea inițială din 21 sept. 2020 ora 20.55:

713 rezidenți din toate specialitățile programați la susținerea examenului de medic specialist în luna martie au rămas șomeri după anularea concursului de către angajatele Ministerului Sănătății de la Resurse Umane, Gabriela Angheloiu poreclită „14 cm” și Violeta Sburlea supranumită „100 de Euro”, cea din urmă fiind indicată de rezidenți jurnaliștilor ca fiind colectoarea sutei de EURO pentru falsificarea listelor de candidați la examenele de specialist. Detalii AICI .

Timp de șase luni în care deși nu avem suficienți medici specialiști, ministerul nu a organizat din cauza pandemiei decât examenul de primariat deși acolo participau medici care deja puteau profesa, dar nici lui Tătaru și nici lui Angheloiu nu le pasă de fapt de pacienți.
Cu mare greutate, ministerul a decis să organizeze examenul de medic specialist începând cu 23 septembrie iar în publicația privind organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea titlului de medic specialist, medic dentist specialist şi farmacist specialist, din sesiunea 23 septembrie 2020 se stabilește că „listele definitive ale candidaţilor admişi pe specialităţi şi centre universitare, clinicile de desfăşurare a examenelor, preşedinţii comisiilor de examen, data şi ora de prezentare a candidaţilor pentru susţinerea examenului, se vor afişa pe site-ul www.ms.ro, la rubrica Specialiști/ Concursuri/ Examene și concursuri naționale, la data de 21 septembrie 2020.”
Ziua de 21 septembrie a trecut și până la ora publicării acestui material listele candidaților admiși nu s-au afișat. Neluțu Apendicită ocupat să bată apa-n piuă la televiziuni despre cocoașele platoului dințat din partea ascendentă a pantei descendente (sau invers) nu se mai gândește și la administrarea sistemului sanitar iar jurnaliștii din studiouri sunt opriți de patronii cu diverse interese în sănătate să pună întrebările pe care le-ar dori. Că doar nu și-a imaginat cineva că protejarea Vioricului de la Huși pe care îl ironizează medicii pe internet în fel și chip, nu ar fi pe mari înțelegeri.
Și uite-așa, tinerii care urmează să dea exemenul de medic specialist miercuri stau cu băgăjelul făcut și tot reîncarcă pagina ministerului să vadă unde vor susține concursul: la București, la Craiova, la Iași sau la Timișoara că oricum bani de hoteluri nu au și cum în parc pe bancă încă-i călduț, s-au resemnat.
Vă imaginați cam cu ce viteză vor pleca din România doctorii ăștia după ce au învățat 10-12 ani în condiții umilitoare și degradante? Nici doi scuipați nu vor mai da pe tătarii, angheloaiele și sburlele din minister. Ura și la Otopeni!

 

8 COMENTARII

  1. 22.09.2020 ora 02.15. Nu au fost publicate listele cu locul examenului, data si ora examenului, comisia. In continuare pe site ul MS apare „Data, ora și locul de prezentare la examen se vor afisa ulterior.”

  2. Și directorul general al centrului de resurse,Dr Indrei Lucian unde este? El nu a văzut ce se întâmpla? Care este motivul pt care acest individ nu se ocupa? Are preocupări pentru fotomodele și cântărețe!!! Eu zic ca pe Indrei nu îl interesează de medicii din aceasta țara! In afara de soție pe care a asigurat-o punând-o director de DSP Iași îl locul lui! Asta așa ca moștenire! Noi nu am avut acces la Angheloiu pentru ca am aflat ca nu mai este director de aproape 3 luni! Eeeee….fix de atunci s-a împuțit treaba pe acolo și merge totul fix pe dos! Dați refresh și nu mai stricați chiar tot!

  3. O doamna adevarata Dna director Angheloiu! Am reușit sa ajung la dumneaei in mod natural, am explicat ce problema aveam și s-a rezolvat foarte repede situația mea! Îmi aduc aminte ca făcusem cărare la Sburlea cu plăsuta, de fiecare data, dar acum înțeleg de ce plasuta mea nu avea ce trebuie! Norocul meu este ca din colegele mele care întâmpinarea astfel de probleme cu Dna Sburlea, și- au găsit rezolvarea la Dna director Angheloiu. Este foarte adevărat ca i- am admirat pantofii cu toc și cred ca o femeie care poarta un toc elegant are o alta prestanța fata de una in balerini sau teneșilor! Așa ca elegantă și stilul nu se comentează, însă 100 de euro cu siguranța DA!

  4. Toata lumea se caina ca nu sunt medici in spitale, dar concursurile pentru post sunt blocate din martie. Hai sa detasam prostii peste tot, dar doamne fereste sa ii angajam. Si mai auzi ca vor sa ii pastreze in tara. Bine ca vrea domn ministru ca scoata mii de locuri la rezidentiat. De angajat, poate doar in Europa, ca in tara are grija dumnealui sa nu se poata angaja decat ca zilieri.

  5. Avand in vedere ca bibliografiile difera de centru, nu e cel mai placut lucru ca tu, ca si rezident intr-un centru sa afli ca de fapt dai intr-un alt centru unde bibliografia, intrebarile, chiar si patologiile sunt complet diferite. Dar cui pasa. Nu e parca depinde ceva major de acest examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.