Acasă Actualitate Violeta Sburlea din MS a strâns în conturi în 2016 peste 60.000...

Violeta Sburlea din MS a strâns în conturi în 2016 peste 60.000 de Euro. Declarațiile de avere nu sunt făcute publice

DISTRIBUIȚI

Violeta Sburlea este consilier superior în Ministerul Sănătății și este persoana indicată de rezidenți jurnalistului Alexandru Panait de la Curentul (detalii AICI) și jurnalistului Cătălin Tolontan de la Gazeta Sporturilor ca fiind colectoarea sutei de EURO pentru falsificarea listelor de candidați pentru examenele de specialist. Deși Ministerul Sănătății are obligația de a publica declarațiile de avere și interese pe site, pentru doamna Sburlea acestea se opresc la anul 2014. Surprinzător și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate declarația anului 2015 lipsește iar din declarația de avere aferentă anului 2016 lipsește pagina 6 cea cu veniturile realizate dar putem constata că în anul 2016 doamnei Sburlea i-au apărut în conturi 57.000 de EURO  și 20.000 de lei. Prin urmare am transmis un e-mail în data de 25 octombrie 2016 la Biroul de Presă al Ministerului Sănătății în care solicitam să ni se trimită sau să se publice pe site declarațiile de avere aferente anilor 2015 și 2016. Tăcere totală. Astăzi am sunat la Biroul de presă unde am întrebat când cred că o să mi se răspundă. Duduia 1 care mi-a răspuns mi-a spus că n-au primit niciun email de la mine, moment în care duduia 2 îi smulge telefonul din mână și îmi spune și ea că n-au primit niciun email de la mine și să mai trimit încă o dată. Fac asta în timp ce îi spun că doresc să publice pe site sau să-mi trimită declarațiile dnei Sburlea.
Duduia 2: Doamna Sburlea lucrează într-un alt sediu, nu lucrează aici.
Eu: Nu lucrează în Ministerul Sănătății?
Duduia 2: Ba da.
Eu: Atunci declarațiile trebuie publicate pe ms.ro
Duduia 2: Aveți dreptate.
Eu: Le solicit deoarece presa a indicat-o pe doamna Sburlea ca fiind persoana care încasează câte 100 de Euro de la rezidenți
Duduia 2: Aoleu, eu n-am văzut așa ceva.
Eu: Cum doamnă, nu lucrați la biroul de presă?
Duduia 2: Ba da, dar n-am primit pe monitorizare. Voi cere celor care se ocupă de monitorizare să mă informeze.
Eu: Păi să caute în Curentul unde noi am publicat sub forma Violeta S. dar Cătălin Tolontan îi dă ulterior, numele integral.
Duduia 2: Nu-l citesc pe Tolontan
Eu: Cum doamnă, să nu-l citiți? Nu lucrați la Biroul de presă?
Duduia 2: Nu-l citesc!
Eu: Îmi puteți spune vă rog numele dumneavoastră?
Duduia 2: Este o informație confidențială conform Legii 544/2001, numele meu nu este public. Un singur nume este public conform acestei legi.
Eu: Conform cărui articol din Legea 544 numele dvs. nu e public?
Duduia 2: Citiți în lege
Eu. Dar funcția mi-o puteți spune?
Duduia 2: Nu, sunt funcționar public și funcția mea nu e publică (sic!).

Discuția a continuat în contradictoriu și cu greu am putut smulge de la ea că e inspector dar nu înainte de a-mi spune că sistemul sanitar din România nu este la pământ cum îi spusesem eu, ci din contră.

Așadar, declarațiile de avere nu le-am obținut, numele Duduii 2 nu l-am obținut, cum a făcut doamna Sburlea 57.000 de Euro și 20.000 de lei într-un an nu am putut afla. Poate doamna are venituri mari în 2015 și 2016. Dar cât de mari? Și cu ce șefi se împarte suta de Euro că doar n-o fi schimbând singură numele și comisiile între ele ca să iasă cine trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.