Acasă Actualitate Infractorii romani contribuie la cresterea criminalitatii din Albania

Infractorii romani contribuie la cresterea criminalitatii din Albania

DISTRIBUIȚI

In timp ce autoritatile de la Bucuresti se chinuie sa convinga Uniunea Europeana ca romanii merita sa circule liber in spatiul Schengen, exista riscul sa ni se impuna vize chiar si de catre albanezi, acum, cand abia am scapat de cele ale cehilor. Motivul care ar putea fi invocat ar fi aportul infractorilor romani la cresterea ratei criminalitatii din Albania, fapt constatat de altfel de politistii italieni si greci..

Circa 300 de persoane, intre care sase cetateni din Romania si din Republica Moldova, au fost arestate in ultimele 48 de ore in Albania, in cursul unei operatiuni a Politiei intreprinse in cercurile crimei organizate, a declarat, ieri, un responsabil al Politiei albaneze, Bilbil Mema, citat de agentia franceza de presa, AFP.

-Este prima etapa a unei ample operatiuni, care va continua in urmatoarele zile-, a adaugat Mema.

Persoanele retinute, intre care sase cetateni romani si moldoveni, sunt acuzate de trafic cu droguri si cu arme, precum si de trafic cu carne vie si prostitutie, a precizat sursa citata.

In cursul operatiunii, Politia a pus sub sechestru cinci ambarcatiuni pneumatice, dotate cu motoare puternice si folosite pentru transportul imigrantilor ilegali catre coastele italiene. Politia confiscat 50 de masini furate in diferite tari europene.

De mai multi ani, Albania a devenit o placa turnanta pentru toate tipurile de trafic.

La sfarsitul lunii octombrie, a fost deschis la Vlora, in sud, cu participarea politiilor din Italia si Grecia, un centru de lupta impotriva crimei organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.