Acasă Actualitate Infractorii romani cu viza au impus, deja, Politiei olandeze alarma de gradul...

Infractorii romani cu viza au impus, deja, Politiei olandeze alarma de gradul zero

DISTRIBUIȚI

– Banuind ce ne asteapta, Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei lucreaza de zor la reactualizarea listelor cu cei care nu au voie sa paraseasca Romania

Conform datelor furnizate de Interpol, in luna noiembrie, nici mai mult, nici mai putin de 318 cetateni romani au comis infractiuni in strainatate. Majoritatea infractorilor romani identificati pe teritoriul altor tari au fost implicati in comiterea de furturi si talharii, diferite tipuri de fals, treceri frauduloase ale frontierei, contrabanda si frauda, viol, omor, inselaciune, ultraj, prostitutie si proxenetism, trafic de droguri si trafic de moneda falsa. Printre tarile in care cetatenii romani au avut o activitate infractionala mai mare se numara Italia, Germania, Austria, Ungaria, Elvetia, Belgia, Olanda, Luxemburg si Spania. Deja, politistii olandezi isi exprima disperarea la gandul ca, dupa valul de infractionalitate bulgareasca, urmeaza cel provocat de romani.

Bulgarii, avangarda infractionalitatii

De cand bulgarii nu mai au nevoie de vize, grupuri de criminali provenind din aceasta tara au invadat centrul Amsterdamului si fiecare e specialist in alta -disciplina- – se arata intr-un articol din cotidianul olandez -Het Parool-, care publica un interviu cu seful Politiei din Amsterdam. Bulgarii cunosc la perfectie legislatia olandeza si sunt foarte bine organizati. Intrebarea e cu ce probleme noi va fi confruntata Politia olandeza din partea romanilor, care nici ei nu vor mai avea nevoie de vize de la 1 ianuarie. Seful Politiei olandeze afirma ca romanii creeaza deja foarte multe probleme, chit ca ei au inca nevoie de viza. Politistii din Amsterdam au detectat pana acum patru metode diferite de lucru, pe care romanii si bulgarii si le-au impartit, ca sa nu intre in conflict. In timp ce romanii se dau drept agenti de politie olandezi, bulgarii conduc adevarate echipe de hoti de buzunare. A treia metoda folosita foarte des de bulgari este schimbul valutar; acestia se ofera sa-ti schimbe valuta in centrul Amsterdamului, dupa care fug cu banii. O a patra metoda depistata de politisti este practicata de femei: -doamnele- seduc barbatii in baruri, dupa care le fura portofelul si telefonul mobil si dispar. In cazul acesta, agentii olandezi nu pot spune cu exactitate daca femeile provin din Bulgaria sau din Romania.

Politistul fals – metoda exclusiv romaneasca

In cazul politistilor falsi insa, seful Politiei din Amsterdam e sigur ca metoda este suta la suta romaneasca. Dl Smith afirma ca victimele sunt intotdeauna turistii japonezi, pe care romanii ii abordeaza, se recomanda drept politisti olandezi in civil, dupa care le fura banii si o iau la fuga; olandezii au aflat in cele din urma si de ce romanii ii aleg constant pe turistii japonezi: in Japonia, cetatenii sunt obligati sa aiba act de identitate asupra lor si sunt obisnuiti cu astfel de controale pe strada. Turistii din alte tari ar deveni imediat suspiciosi, daca ar fi astfel abordati – crede dl Smith. Comisarul spune ca faptasii le vorbesc foarte politicos victimelor, dupa care, cu un truc aparte, le iau bancnotele de sute de dolari, pe care japonezii le au cu ei, si le inlocuiesc rapid cu bancnote de un dolar. Seful Politiei din Amsterdam afirma ca acest delict tipic romanesc e numarul 1 in categoria actelor criminale inregistrate in ultima vreme la Amsterdam. Desi ultimul grup de agenti falsi care au fost prinsi saptamana trecuta sustineau ca sunt bulgari, in cele din urma s-a dovedit ca acestia erau romani. Bulgarii isi mentin insa primul loc la furtul din buzunare – afirma seful Politiei din Amsterdam. Pana acum, Politia olandeza a arestat peste 50 de bulgari prinsi in actiune; ei sunt mereu acompaniati de copii, care sunt de fapt adevaratii criminali. Daca sunt prinsi, incep sa tipe si atunci mama sau tata apare din multime si, ca adevarati cunoscatori ai legislatiei olandeze, spun ca in aceasta tara este interzisa pedepsirea copiilor sub 12 ani. Bulgarii cunosc legea mai bine decat majoritatea cetatenilor olandezi; ei stiu, de exemplu, ca cei care sunt prinsi pentru prima oara cu astfel de delicte si nu au antecedente penale nu sunt arestati. Acest lucru i-a determinat pe politistii olandezi sa incheie o mica intelegere cu Justitia, care sa le permita sa-i aresteze totusi pe faptasi. Olandezii se gandesc deja la masuri legislative speciale pentru est-europenii care comit astfel de crime pe teritoriul Olandei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.