Home Actualitate Iniţiativă USR: Şoferii prudenţi îşi vor păstra bonificaţia pentru poliţe RCA mai...

Iniţiativă USR: Şoferii prudenţi îşi vor păstra bonificaţia pentru poliţe RCA mai ieftine timp de 3 ani, chiar dacă îşi schimbă maşina

DISTRIBUIŢI

Şoferii disciplinaţi îşi vor putea păstra bonificaţia bonus-malus timp de 3 ani de la încheierea ultimei poliţe de asigurare RCA, chiar dacă îşi schimbă maşina, printr-o iniţiativă legislativă depusă de Cristi Berea, senator USR.

Şoferii prudenţi vor putea beneficia astfel de preţuri mai mici la asigurarea RCA, timp de 3 ani, pe baza bonificaţiilor oferite prin acest mecanism.

În prezent, bonificaţia obţinută de şoferi prin sistemul bonus-malus este anulată în momentul în care îşi schimbă autovehiculul.

„Sistemul bonus-malus este un mecanism prin care şoferii prudenţi şi disciplinaţi primesc o reducere de preţ pentru asigurarea RCA. Raţiunea acordării acestui beneficiu nu are legătură cu autovehiculul deţinut, ci cu aptitudinile de a sofa şi cu prudenţa în trafic. Astfel, acesta nu ar trebui retras în momentul în care se schimbă vehiculul. Un şofer este disciplinat, atent şi precaut indiferent de maşină pe care o conduce, iar comportamentul responsabil trebuie încurajat şi răsplătit”, a declarat senatorul USR Cristi Berea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.