Acasă Actualitate Inspectoratul de Stat in Constructii a devenit mosia Dorinei Isopescu

Inspectoratul de Stat in Constructii a devenit mosia Dorinei Isopescu

DISTRIBUIȚI

In doar cateva luni, Dorina Nicolina Isopescu a reusit performanta de transforma Inspectoratul de Stat in Constructii intr-o institutie unde domneste legea bunului plac. Examene cu castigatori dinainte cunoscuti, numiri ilegale pe posturi, organigrama intocmita pentru marirea numarului de directori si bani risipiti fara nici o justificare – sunt doar cateva dintre reusitele de exceptie brevetate in -era- Isopescu. Aceste -recorduri- au fost omologate si datorita indiferentei sefului cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu, stiut fiind ca ISC se afla in subordinea acestuia.

Prin noua organigrama a inspectoratului, personalul aparatului central a fost redus cu cinci persoane, dar, in schimb, numarul directorilor a crescut de la patru la 12, iar celor cu functii de conducere cu 37. Unele posturi de conducere din ISC au fost scoase la concurs, altele au fost ocupate prin numire directa de catre seful ISC, cum este cazul celor doi inspectori generali adjuncti – Aurelian Trusca si Mihaela Teodoru. Desi in Codul muncii se mentioneaza foarte clar ca -pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba-, inspectorul general de stat Dorina Isopescu a acordat doua perioade de proba pentru doua protejate ale sale (Stefana Vasile si Manuela Duducea).

Practic, concursurile pentru ocuparea unor posturi de directori in cadrul ISC s-au facut dupa sablonul -inauntru-i candidatul si afara-i protejatul-, intrucat unii concurenti au stat cinci minute la proba orala, iar altii aproape o ora. Mai mult, Cristian Burada a dat concurs pentru postul de inspector-sef adjunct la IJC Dolj, dar ulterior a fost numit in fruntea Inspectoratului Teritorial Craiova.

Au fost si concursuri cu momente hazli, cum a fost cel pentru ocuparea postului de director al Directia Achizitii si Administrativ, unde meritosul castigator Emil Grigore a trebuit sa raspunda la intrebari foarte grele de genul: cand si cum se schimba o yala sau cum se pune hartia igienica la grupul sanitar. Trebuie precizat ca la toate concursurile pentru ocuparea posturilor din ISC au participat si doua persoane din cadrul Cancelariei primului-ministru. Dar cancelarul Aleodor Francu a refuzat sa raspunda la solicitarea scrisa a redactiei privind numelor celor doi subalterni care au pus umarul la aceasta mascarada.

Mai nou, ISC a scos la concurs si postul pentru sef birou de presa, dar se pare ca locul este deja rezervat unei persoane din cadrul inspectoratului pentru ca astfel nu se explica faptul ca in bibliografie s-a inclus si cunoasterea regulamentului de ordine interioara a ISC. Surse din cadrul inspectoratului au mai precizat ca o parte din mobilierul achizitionat in -epoca- Irina Jianu cu circa un milion de euro a inceput sa fie imprastiat pe diverse adrese din tara.

Cand doamna Isopescu este intrebata de apropiati cum este la ISC, raspunsul este de fiecare data cam acelasi: -E bine. Am 50 de milioane de lei pe luna si patru masini la dispozitie-. La aceasta replica s-ar mai putea adauga ca inspectorul general de stat mai dispune si de doua secretare, un director de cabinet si un consilier personal. Se traieste bine pe banii publici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.