DISTRIBUIȚI

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» este o instituție publică cu personalitate juridică, coordonată de prim-ministru, prin Cancelaria Prim-Ministrului.

Printr-un comunicat transmis astăzi, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» îl acuză pe ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, de cacealma propagandistică:

„Cacealmaua lui Azar

Dintr-un comunicat de ultimă oră al Ambasadei Israel în România aflăm că: „Întrevederea ambasadorului Reuven Azar cu liderul partidului AUR a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului”.

În faţa acestei cacealmale propagandistice, Institutul „Elie Wiesel” menţionează că deschiderea unui dialog oficial între AUR şi Israel nu face decât să aducă atingere memoriei victimelor Holocaustului!

Este pentru prima oară în istoria democraţiei noastre recente când reprezentantul oficial al unui stat democrat întâlneşte un reprezentant al unui partid extremist de dreapta care promovează antisemitism, negarea Holocaustului sau mesaje instigatoare la ură faţă de alte minorităţi.

Nu credem în declaraţiile de conivenţă ale liderului AUR, scrise probabil la dictarea ambasadorului statului Israel. Ne exprimăm consternarea şi profunda îngrijorare faţă manipularea memoriei Holocaustului pentru ca ES dl Reuven Azar să prezinte în faţa şefilor săi un posibil actor politic extern care ar putea recunoaşte şi susţine politica de colonizare a Israelului, politică care nu este susţinută de UE, SUA şi nici de România.

Domnule ambasador, am spus-o la Chişinău, la ambasada Rusiei din Bucureşti, reluăm astăzi pentru dumneavoastră:

Holocaustul nu este un subiect pentru tranzacţii politice, iar asumarea istoriei şi memoriei Holocaustului nu se fac dintr-o mişcare de condei. Partidul AUR are la activ mult prea multe şi recente manifestări agresive de negaţionism pentru ca o simplă declaraţie incompletă să îi confere credibilitate.

Vă oferim spre documentare ultimul raport din luna iulie „Antisemitism de 20%. Evoluţia manifestărilor anti-Semite în spaţiul public offline şi online din România, 2022-2023”, https://www.inshr-ew.ro/antisemitismul-de-20-evolutia-manifestarilor-antisemite-in-spatiul-public-offline-si-online-din-romania/”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.