Acasă Actualitate Sesizare către Comisia Europeană cu privire la respectarea cerinţelor de siguranţă în...

Sesizare către Comisia Europeană cu privire la respectarea cerinţelor de siguranţă în ceea ce priveşte podul de la Brăila

DISTRIBUIȚI

Astăzi, 30.08.2023, Vlad-Marius Botoş, europarlamentar USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională, a trimis o scrisoare doamnei comisar Elisa Ferreira, responsabilă pentru Coeziune şi Reformă în cadrul Comisiei Europene.

Subiectul acestei scrisori este respectarea standardelor de siguranţă în construcţii în ce priveşte Podul de la Brăila, un mare proiect de infrastructură inaugurat finanţat cu contribuţia fondurilor europene.

Inaugurat cu mare fast de către autorităţile publice, podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila este subiectul unor ştiri şi al unor postări pe paginile de social media care arată că acesta ar avea porţiuni ce nu sunt în concordanţă cu siguranţa la care oamenii au dreptul să o aştepte.

Vlad Botoş solicită doamnei comisar informaţii cu privire la respectarea cerinţelor de siguranţă pe care trebuie să le respecte toate proiectele finanţate din fondurile Uniunii Europene pentru a face lumină în acest subiect controversat.

„Consider că este datoria mea să acţionez atâta vreme cât am pârghiile oficiale pentru aflarea de informaţii corecte şi clare cu privire la acest subiect. Nerespectarea măsurilor de siguranţă, şuruburi neadecvate, asfalt turnat defectuos, ar putea avea efecte dezastruoase asupra celor care utilizează podul.

Trebuie să ştim cât mai repede dacă informaţiile care circulă acum în presă sunt adevărate, dacă podul este un pericol pentru a remedia cât mai curând situaţia.

Voi urmări subiectul acesta şi voi încerca să aflu informaţiile pe căi formale şi informale pentru că ar putea fi viaţa unor oameni în joc.”, mai spune europarlamentarul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.