Acasă Actualitate Intalnire de taina cu un urmarit general

Intalnire de taina cu un urmarit general

DISTRIBUIȚI

Radu Ciprian Vasile, dat in urmarire generala pentru furt de masini, s-a intalnit cu ziaristii in miez de noapte, departe de ochii -poterei-. El se considera nevinovat si este dispus sa se predea daca apare macar o plangere din partea cuiva care il reclama pentru furt sau talharie.

Ceea ce pana acum nu a reusit Politia au reusit cativa ziaristi din Bacau, care s-au intalnit cu Ciprian Vasile Radu, zis -Taranu-, urmaritul general care si-a declarat intentia de a se preda pentru a-si dovedi nevinovatia. Intalnirea nu a fost intamplatoare, ci a fost pregatita atent de catre unul dintre avocatii lui Radu, bucuresteanul Dragos Guba. Ea s-a petrecut aproape de miezul noptii de joi spre vineri, la marginea unui lan de porumb dintr-o localitate departata de Bacau. Locul de intalnire a fost fixat chiar si la mare departare de ascunzatoarea lui Radu, care oricum este o locatie ce se schimba aproape zilnic. Fugarul a vrut astfel sa-si expuna personal punctul de vedere asupra momentelor pe care le traieste zilele acestea si pe care le condidera o simpla -cheie- din partea rivalilor sai, familia Feraru. Din partea acestora, Radu si familia lui sustin ca au primit in numeroase randuri amenintari cu moartea, de pe urma unor conflicte nerezolvate din ultimii ani.

De aceea, Ciprian Radu Vasile s-a refugiat trei luni in Delta Dunarii, unde a aflat de altfel ca este dat in urmarire generala, de la televizor. -Stiam ca sunt nevinovat, iar faptul ca am fost dat la televizor ca fiind fugar si urmarit pentru furturi de masini si talharie pentru a intra in posesia unei masini m-a socat. M-am ascuns in Delta, ca sa nu ma gaseasca Feraru, dar dupa ce am aflat ca sunt cautat, am revenit in Moldova, pentru a dovedi ca sunt nevinovat-, spune Radu. Chiar si sotia lui Radu, Ramona, evita sa mai iasa in lume si isi schimba des domiciliul, tot din cauza amenintarilor cu moartea pe care spune ca le-a primit prin biletele sau diferite alte mesaje de le familia Feraru. Poate ca relatiile dintre cele doua parti nu ar fi fost atat de tensionate, daca Radu nu ar fi facut declaratii ce au contribuit din plin la incarcerarea a doi dintre membrii familiei Feraru, care la un moment dat au agresat cu arme albe cativa amici de-ai lui Radu intr-un bar din Bacau.

Avocatul Dragos Guba sustine ca Radu este nevinovat, pentru ca nu exista, deocamdata, probe impotriva lui. Singurul lucru de care se leaga politistii este acela ca numele lui apare in dosarul unui condamnat pentru furt de masini, Radu Hodoroaba, un brasovean despre care se spune in dosarul de cercetare penala ca ar face parte din anturajul lui Ciprian Vasile Radu. Interesant este insa ca, desi a fost condamnat pentru aceeasi fapta care ii este imputata bacauanului Radu, la dosar nu exista nici o declaratie a brasoveanului Radu care sa-l acuze pe bacauan. Dupa cum spune Ciprian Vasile Radu, pe Radu Hodoroaba il cunoaste de mai multa vreme, dar au fost doar amici de cafea, pe care de multe ori au baut-o in acelasi local in care se adunau si politisti. Ciprian Radu ne-a spus ca nu mai este dispus acum sa se dea pe mana Politiei, din moment ce avocatii nu au gasit deocamdata probe concludente. -Daca acest lucru se va intampla totusi, atunci ma predau, pentru ca stiu ca sunt nevinovat-, mai spune Radu.

Prin intermediul Biroului de Presa, IPJ Bacau a comunicat un punct de vedere oficial, care arata ca politistii bacauani nu efectueaza cercetari in cazul lui Ciprian Vasile Radu, dat fiind ca el a fost dat in urmarire generala de catre IPJ Brasov. Daca Radu se va preda totusi, el va fi trimis la Brasov, pentru finalizarea cercetarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.