Acasă Actualitate Intretinere bagata pe gat

Intretinere bagata pe gat

DISTRIBUIȚI

Desi au fost plecati din tara, trei locatari ai blocului F3 din Braila sunt obligati sa plateasca intretinerea pentru lunile in care nu erau acasa. Asociatia a intentat proces impotriva celor trei membri ai familiei Stoian, pentru recuperarea restantelor. Plangerea acestora a fost respinsa de trei instante de judecata. La ora actuala, asociatia este obligata de Justitie sa scada, din datoriile familiei Stoian, nici mai mult, nici mai putin de 25 milioane de lei. Desi au trecut trei luni de cand instanta a dat o hotarare irevocabila, conducerea asociatiei nu da semne ca ar pune in aplicare sentinta.

O familie din blocul F3, din Braila, a castigat in instanta un proces pe care asociatia de proprietari din care face parte i-l intentase, cu scopul de a recupera suma de 25 milioane de lei, intretinere restanta, aferenta perioadei octombrie 1995-octombrie 2001.

La baza intentarii procesului de catre Asociatia de Proprietari nr. 217, la Judecatoria Braila, a stat refuzul familiei Stoian Tiberiu, proprietara apartamentului nr. 12, de a plati intretinerea pentru perioada octombrie 1995-octombrie 2001. Stoian Tiberiu spune ca nu va plati aceasta suma asociatiei, intrucat, in perioada sus-amintita, atat el, cat si cei doi fii ai sai au fost plecati din tara. Procesele, pentru ca cererea a fost analizata de trei instante de judecata, au decurs in mod legal, cu audieri de martori si confruntari de acte, iar finalul nu a fost pe masura asteptarilor conducerii AP 217. Dupa pierderea proceselor in toate instantele, plangerea conducerii AP 217 a fost respinsa, ca fiind inadmisibila, si hotararea declarata irevocabila de Camera de Consiliu a Judecatoriei Braila, intrunita in 5 noiembrie 2001. Numai ca, desi familia Tiberiu are dreptate, iar instanta, prin hotararile date, a intarit afirmatiile lor, conducerea AP 217 nu a dat vreun semn ca ar vrea sa scada din restantele acestei familii, catre asociatie, suma cu care i-a incarcat.

-Inteleg sa platesc o parte din datorie, cat revine sotiei mele, singura care a stat acasa in perioada cat noi am fost plecati din tara, dar nu pot sa cred ca asta inseamna 25 milioane de lei. Pai, pentru aceasta suma restanta, platesc penalitati de cel putin doua milioane de lei. Am mers cu hotararea la Primarie si mi-a spus sa platesc ceea ce se factureaza de la 1 ianuarie 2002-, ne-a spus Stoian Tiberiu.

Intrebat de modul in care familia Stoian a ajuns la restanta de 28 milioane de lei si de ce instanta de judecata nu a dat castig de cauza asociatiei pe care o conduce, Stefan Preda ne-a declarat: -Nu vom scadea nimic din datoriile lor, vom merge la presedintele Ion Iliescu sa ne faca dreptate, Justitia nu ne-a facut-. Inainte de a face insa aceasta declaratie, Preda s-a aratat dispus sa ajunga la o intelegere cu familia Stoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.