Acasă Actualitate Ioana Timofte, „dama” apeviștilor din Colegiul Național de Apărare

Ioana Timofte, „dama” apeviștilor din Colegiul Național de Apărare

DISTRIBUIȚI

Apevist este denumirea neoficială a cadrelor militare, reprezentånd un acronim al expresiei „armată pe viață“: (apv). Damă, are multe sensuri în limba romånă, în cazul Ioanei Timofte, cea mai sexy parte a clanului Timofte, viitoare posibilă șefă a Colegiului Național de Apărare, ar merge și varianta „damă de companie“ dacă luăm în seamă privirile languroase aruncate din diferite fotografii de pe Internet ale Ioanei, supranumită sexy-ieșeanca pesedistă. Pånă una alta, Ioana Timofte poartă atributul de „damă de grație“ a Cavalerilor de Malta, care cavaleri nu se prea înțelege cum au apărut la Iași, ba călare, ba pe jos, însă e cert că au drag de Moldova și mai ales de PSD, deoarece la Iași, din așa-zisul Ordin, mai fac parte personaje ca Doru Tompea, consilierul județean Vasile Cåtea, membri PSD cu faimă locală. Înscrierea Ioanei Timofte, consilier local PSD, între așa-zișii maltezi ar fi motivată de „dorința de a veni în sprijinul celor aflați în suferință, oferind asistență socială etc“.
Mai mult ca sigur Ioana Timofte este cea mai nimerită în oferirea asistenței sociale, fie ca damă de grație, fie ca damă de companie, fie ca dama apeviștilor de la Colegiul Național de Apărare, o instituție formativă înființată în 1992, cu menirea de înaltă școală politico-militară a Romåniei.
Dacă și Cavalerii Tristei Figuri de Malta (CTFM) au o damă, de ce n-ar avea în frunte aceeași damă și ofițerii noștri. La 27 de anișori, Ioana Timofte sigur are niște performanțe deja dacă a căpătat supranumele de sexy-ieșeanca. Cu toate că mie mi se pare că Sexy-Brăileanca ar fi meritat mai degrabă cinstea de a conduce instituția Colegiului Național de Apărare, deoarece este mai veche în meserie și mai notorie pe felia ei.

Sexi-țepară

Ioana Timofte a acumulat un alt gen de notorietate pe plan local, deținånd și atributul de sexi-țepară. Presa locală a descris pe larg combinații financiare prin care drăgălașa pesedistă a reușit să acumuleze datorii ale firmei pe care o conduce nepoata șefului SRI de 14 miliarde de lei, printre care 4 miliarde către CF Moldova și 900 de milioane de lei către stat. Ioana Timofte a fost dată în judecată de către unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din Romånia, Relad International, către care trebuia să achite peste cinci miliarde de lei vechi firmei de medicamente, reprezentånd 500 de facturi restante.
Nu ar fi singura învårteală sexi pe plan local a nepoatei lui Timofte. Cu o firmă a cărei principală activitate era comercializarea de produse IT, fratele și nepoata șefului SRI, Radu Timofte, au recuperat datorii de patru miliarde de lei în numele unui creditor căruia nu i-au mai predat însă banii.
Fratele, respectiv sexi-nepoata șefului SRI au încheiat în 2004 un contract de recuperare creanțe cu societatea Construcții Feroviare Moldova Iași. Fratele lui Timofte era în același timp și angajat al firmei care voia să-și recupereze banii, dar și administrator al firmei recuperatoare. Mai precis, firma familiei Timofte, care are de fapt ca obiect principal de activitate comerțul cu produse IT, urma să recupereze pentru CF Moldova datorii de 1,2 miliarde de lei de la societatea Construcții Feroviare Galați și alte 2,8 miliarde de lei de la Moldofer, din Iași.
Ziariștii de la „Ieșeanul“ au descoperit că firma Computer House a reușit să recupereze creanțele respective, dar nu a mai restituit cele 4 miliarde de lei către beneficiar, CF Moldova. Între timp, CF Moldova a fost scoasă la privatizare cu tot cu datorii. Ioan Băncilă Timofte, lider de sindicat la CF Moldova, era în același timp și administrator la Moldofer, firma de la care Computer House a recuperat 2,8 miliarde de lei în conturile CF Moldova. Cu alte cuvinte, Timofte, angajat al CF Moldova, avea de recuperat prin propria firmă bani de la o societate pe care tot el o administra. Bună treabă!
Ioan Timofte Bancilă mai era și administrator la Compania Construcții Feroviare, la care se regăsește ca acționar Sînziana Necolaiciuc, zåna celebrului Mihai Necolaiciuc, omul care a dispărut lăsånd în urmă o gaură de 700 milioane de euro.
Trebuie să recunoaștem că pe plan local combinațiile pot fi aiuritoare, iar dacă mai adăugăm și parfumul faimosului escroc Nicolaiciuc în ciorba clanului Timofte avem toate ingredientele unei sexi-scordolea, numai bună de servit la popota Colegiului Național de Apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.