Acasă Actualitate Iohannis avertizează: nepublicarea decretului meu în Monitorul Oficial atrage răspunderea juridică a...

Iohannis avertizează: nepublicarea decretului meu în Monitorul Oficial atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate

DISTRIBUIȚI

Administrația Prezidențială anunta ca decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciuca in functia de sef al Armatei a fost trimis Monitorului Oficial, mentionand ca intarzirea publicarii decretului atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate.

„Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură.

Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, transmite președintele României.

Monitorul Oficial se află în subordinea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea care e supărat că președintele a refuzat să numească un nou șef de Stat Major, propus de PSD și a prelungit prin decret prezidențial mandatul actualului șef.

Codul Penal definește abuzul în serviciu ca fiind „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

UPDATE 29.12.2018 ora 13,10 Dragnea n-a reușit blocajul la Monitorul Oficial. Decretul președintelui a fost publicat sâmbătă

9 COMENTARII

 1. MULTUMIM DOMNULE PRESEDINTE IOHANNIS ..!!VA IUBIM SI VA ADMIRAM PENTRU DETERMINAREA CU CARE LUPTATI ,
  APROAPE SINGUR, CU BALAURUL MAFIEI PSD-ALDE -UDMR CARE VREA SA INGHITA ROMANIA!

 2. Sper sa avem puterea să ieșim în stradă pentru înaltă trădare națională .acest topirlan de Teleorman a pus mîna pe putere.. blestemul românilor .sper sa sfirseasca că Ceaușescu.

 3. „Nepublicarea decretului MEU” Cîtà probà de MODESTIE!
  DRAGNEA n-a reusit sà împiedece…
  Cîtà obiectivitate în redarea faptului în sine !
  N-a reusit ! Dar a încerct ? MONITORUL OFICIL NU ESTE SUB RESPONSABILITATEA LUI CI a SECRETARULUI CAMEREI DEPUTATILOR !
  „Dezinformati , dezinformati ; poate ràmâne ceva (à la Beaumarchais!)
  Si cei care nu aplicà Deciziile Curtii Constitutionale ? OBLIGATORII CONFORM CONSTITUTIEI ROMANIEI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.